Skip to main content

Barnepiken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Emma Rous
Leseeksemplar fra Gyldendal

Seraphine og tvillingbroren Danny har vokst opp sammen med den eldre broren Edwin. Moren døde den dagen som de ble født, og aupairen Laura ble også plutselig borte. Ingen vil snakke om dette, og det er finnes få bilder fra barndommen deres, helt til de plutselig finner et fotografi av foreldrene, med kun en baby. Seraphine begynner å stille spørsmål, og det viser seg å ikke være så populært.

Forlaget skriver:
Seraphine Mayes og broren Danny sies å være de første tvillingene som er født på Summerbourne House. Men samme dag som de ble født, kastet moren seg i døden, aupairen forsvant sporløst og landsbyen hvisket oppspilt om et stjålet spedbarn.

25 år gammel, og i sorg over farens bortgang, finner Seraphine et fotograf som er tatt like etter fødselen, der begge foreldrene poserer -- med bare ett barn. Seraphine blir opphengt i tanken på at hun og Danny kanskje ikke er tvillinger likevel. Kanskje er hun ikke født den skjebnesvangre dagen? Og ligger det mer bak morens død enn hun har fått vite?

Hvorfor stakk den elskede barnepiken deres av?
Hvor er hun nå?
Og er det hun som sitter på nøkkelen til mysteriet?

En nervepirrende historie om lokal folketro, skjulte familiehistorier og de små og tilsynelatende ubetydelige beslutningene som kan få skjebnesvangre konsekvenser.

 

Forfatter: Emma Rous
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: The Au Pair
Oversatt av: Einar Blomgren
Antall sider: 396
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Veldig bra debutbok. Selv om jeg begynte å mistenke hva som var opplegget, og hadde rett, ganske tidlig - så synes jeg dette var en god bok.  På forsiden av boken står det at det er en "pageturner", og det er jeg forsåvidt enig i. Det er ingen krimbok, men historien er likevel akkurat passe spennende. For meg var dette en super bok for å få et avbrekk i all krimmen jeg leser.

Om forfatteren:
Emma Rous studerte veterinærmedisin og zoologi ved universitetet i Cambridge og arbeidet som smådyrlege i 18 år før hun begynte å skrive på heltid i 2016. Emma vokste opp i England, Indonesia, Kuwait, Portugal og Fiji bor nå i Cambridgeshire i England med sin mann og tre sønner. Barnepiken er hennes debutroman.

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal