Skip to main content

Jenta på maleriet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Renita D'Silva
Leseeksemplar fra Anemone

Margaret har blitt syk og ligger på sykehjem. Da barnebarnet Emma kommer på besøk, får hun overraskende overlevert skjøtet på et hus i India. Bestemoren gir også Emma et maleri og ber henne finne en dame som heter Archana i India og gi henne maleriet. Emma visste svært lite om bestemorens tidligere liv i India, men etterhvert avdekkes en fin og rørende historie.

Forlaget skriver:
Emmas bestemor Margaret ligger for døden, og hun har et siste ønske: å finne Archana. Hun gir Emma et mystisk maleri av en jente med triste øyne og skjøtet til et hus i India. Nå ber Margaret Emma om å gi maleriet til Archana og – viktigst av alt – be om at Archana må tilgi henne.

Dermed legger Emma ut på en reise som fører henne til hjertet av India, til et forfallent hus overgrodd med eføy. Og når hun finner Archana, vil hemmeligheten Margaret har bevart i over sytti år til slutt bli avslørt – fortellingen om en dag som ble tilbrakt ved en bekk full av vannliljer, der et svik skulle skille tre mennesker for alltid.

 

Forfatter: Renita D'Silva
Forlag: Anemone
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: The Girl In The Painting
Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Antall sider: 577
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Litt treg start for meg på denne boka, men det  henger vel sammen med at jeg synes det er litt tungt med historiske romaner. Når historien først kom ordentlig i gang, ble jeg mye mer engasjert - og det var vanskelig å legge fra seg boka.

Dette er en fin og rørende historie som du bør lese! Fælt å tenke på hvordan enkelte indiske tradisjoner var på 1800-tallet, og kanskje så sent som tidlig på 1900-tallet også.

Om forfatteren:
Renita D’Silva har skrevet sju romaner som alle har handling fra India og England. Forfatteren er født og oppvokst i India, men bor nå i London sammen med sin familie. To av hennes tidligere romaner, En mors hemmelighet og En modig datter, er utgitt på norsk av et annet forlag, mens Jenta på maleriet er gitt ut av Anemone.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier