Skip to main content

Med himmelen under oss

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anja H. Hagelund
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Erika er 25 år og lider av tvangshandlinger og sliter med psyken. Hun har faste ritualer; går på bibloteket på faste dager og har et system på søppla si. En dag legges hun inn på en institusjon. Legen hun får heter Ole, og de utvikler et spesielt forhold. Når Erika blir skrevet ut, får hun en venn i nabolaget, og sammen finner de ut av mange ting.


Forlaget skriver:
Dette er en kort roman om sårbarhet, relasjoner til andre mennesker, og grønne joggesko.

Hovedpersonen er Erika, en 25 år gammel jente som har lagt sin elsk på å dra til biblioteket på onsdager, og har laget et system med søppelet sitt i tilfelle, mot formodning, hun ikke klarer å gå ut med det. Den handler også om Ole, som jobber på et sted der «ingen egentlig ønsker å være», han har ingen særlige bekymringer bortsett fra å skulle holde styr på denne eksentriske jenta.

Erika er en ung jente med tvangshandlinger og sliter med psyken. Tema er dessverre veldig relevant, da mange unge sliter psykisk idag. Dette er likevel ikke noen trist bok, man finner både humor og tragikomikk, og det er nærliggende å sammenligne med en mannlig bokprofil som i disse dager gjør comeback som blogger – Ingvar Ambjørnsens Elling.

 

Forfatter: Anja H. Hagelund
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 224
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Annerledes bok enn jeg pleier å lese, og flere av personene i boka var veldig spesielle. Historien tar for seg et viktig tema; pyskiske lidelser og tvangshandlinger. Hovedpersonen i boka, Erika er veldig enkel og rett-fram, men jeg liker henne, og jeg tror på både henne og historien.

Selv om jeg brukte litt tid på denne boka, så er den veldig lettlest med et forståelig språk. Fin bok, som jeg gjerne anbefaler videre!

Om forfatteren:
Anja Hagelund er 26 år, kommer opprinnelig fra Trondheim, men bor i dag i Oslo. Hun debuterte med boken «Med himmelen under oss» i januar 2015.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Liv