Skip to main content

Fly, sommerfugl

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Annicken R. Day
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Maya blir sendt av sjefen til Hawaii for å fremføre selge inn bedriften på en konferanse. Midtveis i innlegget tar hun en beslutning som endrer framtiden hennes. På Hawaii møter Maya mange interessante personer som setter spor i livet hennes, og hun begynner å forstå hva som er hennes viktige verdier.

 

Forlaget skriver:
En inspirasjonsroman for ditt private og profesjonelle liv.

Maya Williams er en ambisiøs, hardtarbeidende businesskvinne bosatt i New York, på full fart opp karrierestigen omkranset av sexistiske, mannlige ledere. Da hun blir sendt til den hawaiiske øya Kaua’i for å holde et innlegg på en konferanse, blir hun nødt til å ta et valg som kan sette hele karrieren på spill.

På Kaua'i opplever Maya det chille øylivet for første gang, og når hun møter mennesker som har åpnet øynene for forskjellige måter å tenke på, begynner hun å se livet, jobben, kjærligheten og seg selv i et helt nytt lys.

Men Maya må hjem igjen til New York og forretningslivet. Hvordan skal hun kunne implementere sine nye filosofier og kunnskaper og fremdeles gjøre suksess? Og vil hennes personlige og profesjonelle forvandling gi henne lykken og friheten hun drømmer om?

Fly, sommerfugl er Annicken R. Days debutroman. Den ble opprinnelig skrevet på engelsk og utgitt i USA høsten 2019. Boken er nå oversatt til norsk, i tett samarbeid med forfatteren, og utgis av Cappelen Damm høsten 2020.

 

Forfatter: Annicken R. Day
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Fly, Butterfly
Oversatt av: Mari Johanne Müller
Antall sider: 320
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette var en veldig søt og sjarmerende historie som også har en fin dose med romantikk. Historien gir rom til å drømme seg litt vekk fra en masete hverdag, og jeg kjenner at noen uker på Hawaii, det kunne jeg godt ha tenkt meg! Lettlest historie med et fint og flytende språk.

Veldig hyggelig og avslappende bok å lese. Denne anbefaler jeg gjerne videre, og er veldig glad for at Cappelen hentet boka inn fra det amerikanske markedet.Om forfatteren:
Norske Annicken R. Day har i over 20 år jobbet i næringslivet, blant annet som direktør for bedriftskultur i norske Tandberg og amerikanske Cisco. Siden 2012 har hun drevet sitt eget selskap, Corporate Spring, der hun og hennes team hjelper ledere og team over hele verden med å bygge gode arbeidsplasser og engasjerte bedriftskulturer. Hun er også en globalt etterspurt foredragsholder, skriver artikler for Huffington Post og Business Insider og er medforfatter av boken Creative Superpowers.

Høsten 2019 ga hun ut sin første roman Fly, Butterfly i USA, en historie som på mange måter reflekterer Annickens egne erfaringer, livsfilosofi og personlige valg: å velge hjerte fremfor hode, tillit fremfor frykt og ha mot til å leve sitt liv på egne premisser. Boken ble skrevet og utgitt på engelsk, og er senere oversatt til norsk.

Når Annicken ikke er på reise, deler hun tiden sin mellom Norge og California, der hennes datter Matilde bor.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm