Skip to main content

Jeg skal ta vare på deg

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gunn Marit Nisja
Leseeksemplar fra forfatteren

Vilja har flyttet hjemmefra og er student. En kveld får hun en merkelig telefonsamtale fra moren. Hun kontakter tanten for å be henne ta en liten sjekk, og det viser seg at moren har fått en hjernebetennelse og blir lagt inn på sykehuset. Vilja reiser straks hjem og det skal siden vise seg at hverdagen hennes tar en stor vending.

Forlaget skriver:
Det er en helt vanlig kveld på Viljas studenthybel da moren ringer. Samtalen blir derimot alt annet enn vanlig. Moren snakker forvirret og usammenhengende. Har hun drukket? Det pleier hun ikke. Skremt tar Vilja affære, og moren blir lagt inn på det lokale sykehuset. Da Vilja ankommer, kan legen fortelle at moren er rammet av akutt hjernesykdom.

Jeg skal ta vare på deg er en roman om livets brå omveltninger - en fortelling om en datter som må ta ansvar for morens framtid så vel som sin egen, og de dilemmaer det medfører. Men også historien om en splittet familie som forsøker å vokse sammen omkring noe nytt.

Gunn Marit Nisja skriver lavmælt og fint om vanlige menneskers liv og drømmer.

 

Forfatter: Gunn Marit Nisja
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg elsket å lese denne historien om Vilja og familen hennes. Historien er fin og varm  selv om den også har mange såre elementer i seg. Forfatteren skriver et godt og lettlest språk som får leseren til å henge med i handlingen fra første side.

I denne boka tok jeg til meg rådet som bokinspirator Liv Gade ofte gir; Les sakte, og det gjorde jeg for jeg ville ikke at historien skulle ta slutt. Jeg synes at slutten var litt brå, men det håper jeg betyr at det kommer en oppfølger.

Heldigvis har jeg to andre bøker av forfatteren liggenes på vent, og de gleder jeg meg til å lese. Her er det bare å gå i butikken og kjøpe boka med en gang :)


Om forfatteren:
Gunn Marit Nisja (f. 1978) er sunndaling, men bor i dag i Modum. Hun er utdannet kokk og lærer, og jobber i dag som avdelingsleder for kunstutstillingen på Blaafarveværket. Gjennom Blaafarveværket skrev hun også sin første sakprosabok for barn, i sammenheng med Kittelsen-året 2014. Hun romandebuterte i 2011 med Naken i hijab, som ble nominert til Bokhandlerprisen. Romanen solgte over 20 000 eksemplarer.

Leserne har også tatt godt imot Porselenspiken (2013) og Olivensteinen (2014). Nisja er en aktiv blogger og står blant annet bak den populære Facebook-gruppen `Hva leser du akkurat nå`som har over 17000 medlemmer.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm