Skip to main content

Når du plukker en blomst

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sigrid Olsen
Leseeksemplar fra forfatteren

Dette er historien om en liten jente på 8 år som får livet snudd på hodet da moren velger å bli et Jehovas Vitne. Moren er veldig fokusert på Harmageddon som skal skal skje i 1975, og hvor alle medlemmer av menigheten vil leve et evig liv videre i Paradis som er et slags Edens hage. I denne boka får vi et innblikk av hvordan det er å leve i  sekten, hva de tror på, hva som skjer om noen melder seg ut og hvordan familier kan splittes.

Forlaget skriver:
Hun hadde et halvt år igjen på skolen. Et halvt år igjen til hun var myndig. Hun satt i baksetet – på vei hjem.

Moren, som mente at utdannelse var bortkastet, satt i passasjersetet. Faren i førersetet. Ingen sa noe. Datteren var hentet hjem fra fordervelse og verdslig påvirkning. Hjem til pikerommet og ny runde med oppdragelse. Blomsten var plukket

 

Forfatter: Sigrid Olsen
Forlag: Sol
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 271
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Det var spesielt hyggelig å få denne boka i postkassa. Forfatteren jobber på en sjokoladefabrikk og hadde lagt med en liten smakebit :)

Men hva skal man si om boka? Jeg liker boka, fortellerstilen og språket veldig godt. Når jeg leste, hentet jeg fram mange følelser; fra sympati til irritasjon. Historien er lettlest og engasjerende. Jeg måtte bare fortsette å lese siden jeg lurer på hvordan det går videre med livet til hovedpersonen.

Historien er spesiell, og kunne fint vært en sann beretning, så er den jo også skrevet på biter av historier som forfatteren har blitt fortalt.

Bildet på forsiden har forfatteren malt selv før hun skrev boka, og det passet jo perfekt!

Selv kan jeg personlig ikke forstå folk som blir med i denne sekten, og faktisk tror på budskapet der. Men det er meg da... Jeg synes det er fint at forfatteren har skrevet boka og lar folk få innblikk i hvordan det er innenfor veggene i dette miljøet. Jeg anbefaler gjerne boka videre.


Om forfatteren:
Sigrid Olsen (1958) er opprinnelig fra Lødingen og bor i Bærum.  Hun er forfatter av tre barnebøker; Trippelgjengen og loftsmysteriet, Trippelgjengen og sjømannens gåte og Trippelgjengen og grottens hemmelighet

Hun er også medforfatter i Bladforlagets E-bok «Arven». Hennes novelle «Alle er annerledes» er en av bidragsyterne i antologien «Unik» som ble gitt ut i mars 2017, til støtte for Stine Sofies Stiftelse.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag