Skip to main content

Tre ting om Elsie

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Joanna Cannon
Leseeksemplar fra Anemone

Florence bor i en omsorgsleilighet sammen med venninnen Elsie. En dag flytter det inn en ny beboer som de drar kjensel på, problemet er at han døde for seksti år siden. Florence husker ikke så godt lenger, men dette får fart på minnene hennes.

Forlaget skriver:
Det er tre ting du bør vite om Elsie. Det første er at hun er min beste venn. Det andre er at hun alltid vet hva hun skal si for at jeg skal føle meg bedre. Og det tredje … må jeg kanskje bruke litt tid på å forklare.

84 år gamle Florence har falt i omsorgsboligen sin, og kommer seg ikke opp. Mens hun ligger der og venter på at hjelpen skal komme, begynner hun å gruble over den nye beboeren. Han har et fremmed navn, men hvorfor ligner han på en prikk på en mann hun kjente som døde for seksti år siden?

Dette får fram fjerne minner hos Florence, hendelser både hun og venninnen Elsie for lengst hadde glemt. Nå lurer Florence på om en fryktelig hemmelighet fra fortiden er i ferd med å komme for en dag.

Tre ting om Elsie er en kritikerrost roman som er både klok, morsom og original.

 

Forfatter: Joanna Cannon
Forlag: Anemone
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Three Things About Elsie
Oversatt av: Line Gustad Fitzergald
Antall sider:
Format:
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette var en fin og varm historie. Selv om temaet, alderdom og demens kan være alvorlig nok, så er dette en roman skrevet med en humoristisk penn.

Man forstår tidlig noe av problemstilingen i historien, men det gjør ikke noe - og er ikke ødeleggende for fortsettelsen. Dette er en bok som er lettlest og som er kjempefin når du vil slappe av med en helt ukomplisert bok.

Om forfatteren:
Joanna Cannon er utdannet lege og jobbet som sykehuslege før hun spesialiserte seg innenfor psykiatri. Tre ting om Elsie er hennes andre bok, og den har fått svært gode kritikker og er oversatt til flere språk. Hennes første roman, The Trouble with Goats and Sheep, var også en bestselger og ble utvalgt til Richard and Judy Book Club. Forfatteren bor i Peak District sammen med familien og en hund.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier