Skip to main content

Enkepalasset

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne Nyheim
Leseeksemplar fra forfatteren

Vera har blitt forlatt av mannen. Hun er ute en tur, og er i ubalanse siden hun nettopp har sett et avisoppslag om mannen. Plutselig faller hun, og hun får øye på en balkong som hun synes er helt fantastisk. Den balkongen vil hun ha! Det viser seg at leiligheten er til salgs, og kort tid etter har hun overtatt og flyttet inn. I Enkelpalasset, som bygården heter bor det mange ulike mennesker som vi blir kjent med litt etter litt.

 

Bak på boka:
Enkepalasset er en bygård et sted i Norge. Her bor den unge Bokhandleren, som går i sikksakk for at ingen onde ånder skal kunne følge etter ham, Leopold som er redd for å få ei kanonkule i hodet, fru Andersen, som ikke husker om hun har spist, og Elise, som sitter fast i sin mors dødsbo og bare går ut for å være usynlig på kirkegården.

Og så kommer Vera, den dagen alt går til helvete. Snart spinnes skjøre tråder av forbindelser gjennom tilfeldige møter, tragedier, konflikter og komiske forviklinger.

Vera kjemper for å reise seg igjen, men hvordan skal du få deg venner når du selv er en vanskelig person, og dette med folk "ikke er din greie"? Og hvordan er det egentlig å være nabo med en som alle er redd?

Enkepalasset er en frodig fortelling om annerledeshet og utenforskap, en roman om folk som skjener litt sidelengs gjennom livet.

Boka er innkjøpt av Kulturrådet.

 

Forfatter: Anne Nyheim
Forlag: Poppeltårn
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 336
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg hadde ikke hørt om denne boka før, men i oktober hadde jeg en bokkveld her med bokinspirator Liv Gade, og hun snakket så varmt og levende om boka, at flere av oss som var på bokkvelden, fikk lyst til å lese den.

I historien er det mange forskjellige personligheter med mye baggasje, og veldig mye humor. Språket er levende, og man kan virkelig se både Enkepalasset og balkongen for seg, og jeg kan tenke meg at det hadde vært hyggelig å dratt på besøk dit.

Dette var en sjarmerende, lettlest og morsom bok som jeg kan anbefale videre.


Om forfatteren:
Anne Nyheim er forfatter. Hun har levd et omflakkende liv før hun fant roen på Svalbard. Enkepalasset er hennes debutroman.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag