Skip to main content

Ni vilt fremmede

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Liane Moriarty
Boka er kjøpt i bokhandel

Frances oppdager tilfeldigvis en reklame for et spahotell som reklamerer med 'total forvandling av kropp og sjel på et eksklusivt 10 dagers opphold. Før hun får tenkt seg om har hun trykket på bestill. Frances drømmer om varme kilder og yoga. Sammen med ni andre kommer hun spent fram, men det skal vise seg at kursopplegget er meget spesielt.

Forfatteren har gitt ut veldig mange bøker, men de er alle avsluttende historier, og inngår ikke i noen serie.

Jeg vet ikke helt hva slags sjanger som jeg vil plasserer denne boka i. Jeg trodde egentlig det var en slags krim, og så fant jeg ut at det er en "vanlig" roman, men noen underkategori klarer jeg ikke å finne ut av.


Forfatter: Liane Moriarty
Forlag: Panta
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 621
Format: Pocket
Originaltittel: Nine Perfect Strangers
Oversatt av: Solveig Moen Rusten

Kilde: Boka er kjøpt i bokhandel

 

Forlaget skriver:
Ni mennesker reiser til et avsidesliggende spahotell. Noen er der for å gå ned i vekt, noen for å finne ny livsgnist, andre av årsaker de ikke engang klarer å innrømme for seg selv. Tross all luksus, velvære og meditering vet gjestene at disse ti dagene kommer til å bli krevende for dem alle. Men ingen av dem kunne ha forestilt seg hvor utfordrende det faktisk kommer til å bli.

Frances Welthy, en tidligere bestselgerforfatter, kommer til «Villa Ro» med vond rygg og knust hjerte. Hun blir umiddelbart fascinert av de andre gjestene: De fleste av dem ser overhodet ikke ut som de trenger å jobbe med helsen sin. Men den personen som fascinerer henne mest, er den karismatiske eieren av kurstedet. Kan hun virkelig ha svarene Frances ikke engang visste at hun søkte? Skal Frances legge tvilen til side og kaste seg inn i alt spahotellet har å tilby - eller skal hun dra mens hun fortsatt har muligheten?

Det tar ikke lang tid før hver eneste gjest på «Villa Ro» stiller seg selv nøyaktig det samme spørsmålet ...Min mening:

Jeg er selv på et rehabiliteringsopphold akkurat nå, så hva passet vel bedre enn å lese denne boka hvor handlingen er lagt til et avslappende kursted. Heldigvis, må jeg si - er mitt opphold ganske forskjellig fra det disse personene opplever. Det eneste vi har felles, er en utløst brannalarm.

Vi aner ganske fort at opplegget på dette hotellet kanskje ikke er helt som det vi forventer, og etterhvert blir historien kanskje litt vel urealistisk - men hva vet vel jeg... Her er det mange fine personligheter og enkeltpersonene har mange "traumer" i bagasjen. Sammen med kursopplegget så utgjør også historiene til gjestene mye av temaene for boka. Her er det både rus, dødsfall, dårlig selvbilde, depresjoner og mye mer.

Forfatteren skriver med en lettlest penn, og jeg ser lett de forskjellige scenene foran meg når jeg leser. Den er også ganske tjukk, med sine 621 sider. Dette er på ingen måte den beste boka som jeg har lest, men den var likevel ok lesestoff - så får det heller være at den ikke var spesielt spennende og ikke særlig realistisk.

 

 Andre omtaler om denne boka:

  • Elise Cathrin: Alt i alt var det ei ganske så underhaldande bok, sjølv om det ikkje er den beste ho har skrive.
  • Heartart: Dette er en interessant bok full av uventede vendinger
  • Vg: Ny pageturner

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Bonnier