Skip to main content

De heldige

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Elin Hesjevik
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

De fleste husker nok hvor de var 22.07.2011. Selv var vi i Orlando, Florida klare for en dag i en av Disneyparkene. Datteren vår, som da var 14 år sjekket mobilen - og kunne fortelle at Stortinget var sprengt (som viste seg å være Regjeringskvartalet). Vi fikk ikke gjort så mye med det, men jeg husker at jeg var mer oppmerksom på det som skjedde rundt meg når vi var i parken. Da vi kom tilbake på hotellrommet, fikk vi med oss nyhetene om Utøya.

10 år har nå gått siden terrorhandlingen. Da jeg fikk denne boka av Forlagshuset i Vestfold, var jeg litt usikker på om jeg skulle orke å lese den. 22. juli 2011 var en kjempestor tragedie for hele Norge, uansett om man kjente noen som ble berørt eller ikke. Men som det har blitt sagt mange ganger, denne dagen - og ofrene skal aldri bli glemt!

Denne boka er skrevet av en mor som var heldig og fikk sønnen sin, Torbjørn hjem med livet i behold. Hun skriver om hans opplevelse og hvordan han kjempet for livet. Hun deler egne tanker og hvordan hverdagen for familien var dagene og årene etterpå. Torbjørn mistet flere gode venner på Utøya, bl.a. hans gode venninne Hanne. Uten å vite det gjemte de seg rett i nærheten av hverandre.

Dette er en rørende bok som alle bør lese!


Forfatter: Elin Hesjevik
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 160
Format: Innbundet


Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En av de verste forbrytelsene i norsk historie skjer den 22. juli 2011. En bilbombe i regjeringskvartalet. Bygninger raseres på grensen til kollaps. Åtte mennesker mister livet. Noen timer senere starter massakren på Utøya. 69 mennesker myrdes. De fleste er ungdommer. Dette er den dramatiske historien om vennene Torbjørn og Hanne som befinner seg midt i terroren på Utøya. Hver for seg kjemper de for livet. Det er bare 25 meter mellom dem da terroristen kommer. Torbjørn overlever. Han er en av de heldige. Dette er også en historie om hvordan terroren rammer en hel familie. Hvordan skal de leve videre etter et slikt traume? Hvordan kan det gjøre vondt å være heldig?


Om forfatteren:

Elin Hesjevik ble født i 1964 i Lakselv i Finnmark. Det var her hun vokste opp. Etter å ha tilbragt store deler av sitt voksne liv på Vestlandet, er hun nå bosatt i Trondheim. Hun jobber som lektor i realfag på Bybroen videregående skole. Historien er basert på forfatterens egne opplevelser. De heldige er hennes debut som forfatter.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Liv