Skip to main content

Flukten til den greske øya

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Patricia Wilson
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Sofia er en gammel dame som leter etter datteren sin på Kreta. Hun har lett i mange år, men uten hell. Hun ga fra seg barnet rett etter fødselelen, og vil så gjerne møte henne før hun dør. Parallellt følger vi Zoë som bor i London. Hun leter etter tenåringsdatteren sin som har rømt hjemmefra. Hun får tips, men er alltid for sent ute. Så får hun vite at datteren er på vei til Kreta, og drar dit.

Sofia er en sterk og fantastisk dame som ikke har hatt det lett i oppveksten. Zoe har hatt et bra liv, men i historien hennes ligger mange hemmeligheter. Dette er en kjempefin og følelsesladet bok. Jeg ble hektet fra starten, og det var vanskelig å legge fra seg boka. Les denne du vil ikke angre.

 

Forfatter: Patricia Wilson
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 429
Format: Pocket
Originaltittel: Greek Island Escape
Oversatt av: Solveig Moen Rusten

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

HVOR LANGT ER EN MOR VILLIG TIL Å GÅ FOR Å REDDE SIN DATTER?

På Kretas vakre strender går en gresk kvinne rundt og deler ut papirlapper. Sofia, som er 85 år, leter etter en datter hun ikke har sett siden jenta var liten. På grunn av den politiske uroen i Athen da hun vokste opp, ble hun tvunget til å gi fra seg barnet sitt få dager etter fødselen. Nå håper hun på en gjenforening med datteren før det er for sent.

Samtidig, i Manchester, leter også Zoe etter barnet sitt. I månedene etter at tenåringsdatteren hennes rømte hjemmefra, har livet falt fra hverandre. Mannen hennes har forlatt henne, sønnen virker fraværende, og hver eneste dag er en kamp. Desperat leter Zoe etter datteren, og hun aner ikke at jenta er på vei til Kreta ...
Om forfatteren:

Patricia Wilson ble født i Liverpool. Etter å ha drevet eget firma i tjue år, gikk hun tidlig av med pensjon og flyttet til Hellas, der hun straks begynte å fordype seg i gresk historie. Flukten til den greske øya er hennes tredje bok på norsk. Forfatteren er i dag bosatt på øya Rhodos. www.pmwilson.net - @pmwilson_author

 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les første nummer av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Cappelen Damm