Skip to main content

Petra Pettersens perfekte påske

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Petra bor i huset hun arvet etter tante Bertha, sammen med sine to katter. Det er påske, og Petra holder på å etablere et galleri på Hvasser. Livet til Petra kunne vært ganske perfekt, men selvfølgelig er det noe som ødelegger glansbildet.

Dette er bok nummer to om Petra Pettersen, forfatterens nye feelgoodserie. Fra før er hun kjent for sin hyggelige proseccokrim om den nygjerrige detektiven Olivia.

Kjølner skriver som alltid med en særegen og humoristisk penn. Dette er ikke en bok med masse action. Selv får jeg mest påskestemning på fjellet, men mange får det ved sjøen. En koselig historie er det uansett :)

 

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Format: Pocket

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Petra er i ferd med å etablere seg som gallerieier på Hvasser, der den store påskeutstillingen skal snart gå av stabelen. Hun kjenner sandpapiret gnage der hun pusser på gamle vinduer og drømmer om livet i det kommende drivhuset, alt mens lille Ellinors gråt gjaller i glassrutene. Men etter at Mathilde og Petra overtales til en pustepause blant villsvin og vakthunder i Toscana og slekten har evakuert til frøbanken på Svalbard, begynner både utstilling, påskeeggjakt og kjærlighetsliv å falle delvis på plass. Men det er skjær i sjøen ...

Hadde det ikke vært for brysomme naboer, sære kunstnere, uventede kjærester og feng shui-prinsipper, kunne Petras liv vært ganske perfekt. Likevel, det hjelper med det tradisjonelle påskebadet, som blir atskillig varmere med litt eggnog og den liflige tanken på romerske bad i Budapest.


Om forfatteren:

Lene Lauritsen Kjølner romandebuterte med Høyt henger de – første krimbok med Olivia Henriksen i hovedrollen. For den mottok hun Maurits Hansen-prisen "Nytt blod". Siden har det kommet åtte bøker i denne serien, som beskrives som unik i norsk sammenheng, en slags prosecco- hygge- og skjærgårdskrim med vidd, humor og selvironisk snert. Lene skriver også ren feelgood og har skapt romanfiguren og gallerieieren Petra og bokhandleren Sofie. Og det kommer mer fra alle de aktive damene Olivia, Petra og Sofie. Lene er gift med musikeren Per Fredrik, har to voksne sønner, to katter, er født på Nøtterøy, men bor i dag rett utenfor Tønsberg. Hun jobber som forfatter og oversetter, og driver også  hyggelige Fagervik forlag.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Les Hverdagsnettmagasinet her:

 

Egne forlag