Skip to main content

Mellom linjene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Johanna Schreiber
Leseeksemplar fra Gyldendal

Emily er nyskilt fra Petter, og bor med sønnen Theo i en liten leilighet. Hun sliter med tilværelsen. Hun jobber som PR-strateg i et forlag, og mye av tiden hennes tilbringes der. Etter en stund får hun et forhold til Herman, som lager en tegneserie. Det forandrer livet hennes, men har hun nå fått det bedre?

Artig for en bokelsker å lese bøker hvor historien tar oss med innenfor bokrelaterte temaer, som her; i et forlag.

Dette er første del i en trilogi innenfor forlagsverdenen.

Søt og lettlest bok. Det er ikke noen spesiell spenningsfaktor i denne boka, men fin underholdningsverdi. Blir fint å lese mer om Emily i neste bok.

Forfatter: Johanna Schreiber
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 338
Format: Innbundet
Originaltittel: Mellan raderna
Oversatt av: Ingrid Myhren

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

PR-strategen Emily bruker all sin tid på å planlegge storslåtte lanseringsfester og ivareta selvopptatte forfatterdivaer. Samtidig har hun nettopp vært gjennom en opprivende skilsmisse, og nå må hun håndtere hverdagen som deltidsforelder.

Da Emily møter den karismatiske tegneserietegneren Herman på forlagets sommerfest, slår det umiddelbart gnister. Men å kombinere forelskelse med kravstore forfattere og en stadig økende arbeidsmengde, viser seg å være krevende. Samtidig foregår det en maktkamp på forlaget. Gründeren Otto Schantz er gått bort. Hvem av arvtakerne hans skal gå vinnende ut av striden om Schantz forlag?
Om forfatteren:

Johanna Schreiber skriver feelgood-romaner med høy kvalitet, og hun har et enestående blikk for detaljer, skarp humor og et stort hjerte for karakterene sine.

Johanna Schreiber (f. 1986) er forfatter og journalist. Hun har blant annet jobbet i Expressen, Dagens industri og tidsskriftet Frida. I 2020 ble hun utnevnt til Årets kulturlöfte av Göteborgs-Posten. Mellom linjene er hennes tredje roman og den første i en trilogi med handling fra forlagsbransjen og det fiktive forlagets Schantz. Hun har tidligere utgitt Det bästa som har hänt mig og Tolv veckor med dig.

 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Gyldendal