Skip to main content

Naboene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anne-Britt Harsem
Leseeksemplar fra forfatteren

Alle husker vel 22. juli... og det som skjedde på Utøya. Denne boka tar for seg historien til naboene. Hvordan oppdaget de at noe galt skjedde på øya, og hva gjorde de for å bistå. Det har ikke vært enkelt for dem i ettertid. Mange av dem har fått store endringer i livet sitt, og sliter med det de opplevde. Det gjør det ikke noe bedre for dem at det har blitt reist et minnested tett på bostedet deres, hvor journalister og turister ofte kommer. 

Jeg leser mange bøker, også noen triste – men dette er en av de mer grusomme bøkene jeg har lest. Misforstå meg rett! Det er en veldig viktig bok som tar oss med tilbake til 22. juli 2011 da sekstini menneskeliv ble tatt. Trettitre av dem var under 18 år.

Jeg anbefaler alle å lese denne boka. INGEN av ofrene må noen gang bli glemt, heller ikke av de som ikke kjente dem.

Du kan lese mer om forfatteren i den nyeste utgaven av Hverdagsnettmagasinet.


Forfatter: Anne-Britt Harsem
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 220
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Dette er historien til Utøyas naboer og deres beretninger om hvordan de opplevde 22. juli 2011. Det er vitneskildringer fra menneskene som var på stedet, som utførte livreddende arbeid mens politi og hjelpepersonale ventet.

I en sterk, men sober fremstilling gir Anne-Britt Harsem stemme til deres historier. Hun lar de fortelle hva som skjedde 22. juli, om tiden etter og hvordan det har endret deres liv. Flere har mottatt medaljen for «edel dåd».

Dette er historier som ikke har vært framme i offentligheten tidligere.Om forfatteren:

Anne-Britt Harsem (f. 1961), forfatter av Mammas svik (2013) og Alvdal-trilogien. Frilanser for Fylkesmannen i Oslo og Viken som midlertidig verge i forbindelse med tilrettelagte avhør av barn og unge.

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Cappelen Damm