Skip to main content

Ode til lyset

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mette Werner
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

"Det var i Mexico hun begynte å drikke rødvin til sjokoladekake." Slik starter denne boka. Vi følger jeg-personen i boka, som innleder et forhold til Julie. I starten er alt bare rosenrødt, selvfølgelig, som det ofte er mens man er i forelskelsens rus. Etterhvert oppstår noen utfordringer, men kanskje ikke på den måten som du skulle tro.

Sjangermessig, er nok ikke dette innenfor det jeg vanligvis leser, men noen bøker MÅ man bare lese likevel. Dette er en sånn bok. Du blir hekta fra første side.

Språkmessig flyter boka lett av sted. Skrivestilen er et helt nydelig med et levende språk. Du kan virkelig se alt for deg, som en liten film, mens du leser. Dette er en rørende historie full av både kjærlighet og sorg.

Denne må du lese!

Terningkast: 6


Forfatter: Mette Werner
Forlag: Liv
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Jeg retter på en kubbe så gnistene fyker, ser på lysskjæret over ansiktet hennes.
– Denne helgen har vi bare til låns, sier jeg. Hun rynker brynene. Hva jeg mener?
− At forelskelsen fortsatt er helt hel. Den har ikke fått en eneste rift ennå. Ingen ting som skurrer. Jeg ser utover vannflata der månen lager stripe over oljeblanke småbølger.
− Det kommer jo ikke til å fortsette sånn.
− Jo, erter hun.
− Nei, men det gjør jo ikke det. Livet er ikke sånn.
− Jo, denne gangen er det det! sier hun trassig og karrer seg over til min side av bålet.
– Kom! Hun drar meg inntil seg. Blikket hennes direkte i mitt.
– Det er jo oss! Har du ikke skjønt det? Det er skjebnen. Når kjærligheten kommer, da vet du det!

Om forfatteren:

Mette Werner har mer enn 30 års erfaring med stille meditasjon. Hun debuterte som forfatter med en novelle i Vinduet i 1978. Siden har hun publisert flere noveller i tidsskrifter og NRK radio. Werner har skrevet artikler, hørespill og kortfilmmanus. Novellefilmen Reisen ble kåret til Norges beste kortfilm i 1982 og ble beste fiksjonsfilm på festivalen u Tampere året etter. Ti stille dager er Mette Werners andre roman.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Liv