Skip to main content

Langhelgen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Veronica Henry
Leseeksemplar fra Gyldendal

Claire og Luca driver det sjarmerende og populære hotellet Villa Havblikk. Claire står i resepsjonen, og Luca lager mat som trekker folk langveis fra. Begge elsker de jobben sin, og hverandre.

Denne helgen venter de mange spesielle gjester. Det er paret hvor kvinnen leter etter sin biologiske far, det er en liten familie med en tenåringsdatter, og ikke minst er det et utdrikningslag. Da den vordende brudgommen kommer, får Claire et sjokk. Hun kjenner han jo, veldig godt til og med...

Veldig underholdende og lettlest bok. Her får du både romantikk og drama. Kos deg med denne ute i sola i sommer.

Det er mange mennesker med i historien, men det går greit å holde kontroll på dem. Vi kommer tett innpå historiene deres, tre historier som alle er interessante, og som man gjerne kunne lest enda mer om.

Fin historie som jeg gjerne ville vært lenger i.

Terningkast: 4+

Forfatter: Veronica Henry
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår i Norge: 2013
Antall sider: 372
Format: Pocket
Originaltittel: The Long Weekend
Oversatt av: Kjell Jørgen Holbye
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

På et idyllisk lite hotell i Cornwall er langhelgen i ferd med å starte. Claire Marlowe eier og driver sjarmerende Villa Havblikk sammen med den karismatiske kjøkkensjefen Luca, og dagene går travelt på skinner. Men så sjekker ungdomskjæresten Nick inn på hotellet, og Claires verden blir snudd på hodet.

Det skal vise seg at alle gjestene som samles på Villa Havblikk i løpet av denne langhelgen, drar på mye bagasje. Her er paret som prøver å glemme en familietragedie, mannen som må betale dyrt for utroskap gjort for mange år siden - og en ung kvinne som håper at Cornwal-kysten kan avsløre hvor hun egentlig kommer fra.Om forfatteren:

Bestselgende feelgood-forfatter som forener britisk landsbyidyll med hjertevarme fortellinger.

Veronica Henry er født og bor med familien i Sørvest-England. Hun er en av Englands kjæreste feelgood-forfattere, og har tidligere vunnet den prestisjefylte prisen Romantic Novel of the Year. Hun har også gjort seg bemerket som manusforfatter for TV-serien Med hjartet på rette staden.

I de hjertevarme romanene sine forener hun britisk landsbyidyll med sjarmerende personer man ikke greier å glemme. Hun elsker livet ved kysten og er aller mest lykkelig når solen skinner, familien er samlet og hun kan nyte havutsikten fra vinduet.

 


 

Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Gyldendal