Skip to main content

En familieoppskrift

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Veronica Henry
Leseeksemplar fra Gyldendal

Hovedpersonen i boka er Laura som bor i Lark Hill nummer 11. Et hus hun har arvet etter bestemoren, Kengu (Jilly). Barna har blitt store, og nå er det datteren Willows tur til å forlate redet. Hun skal til York for å studere.

Dessuten er Laura gift med Dom. Tilfeldighetene gjør at Laura finner ut at Dom har en hemmelighet, noe som får store konsekvenser for dem.

Vi får også høre om Kengu og hennes nære venninne Ivy. Også i bestemorens liv har det vært hemmeligheter som i løpet av boka vil avsløres.

Historien er todelt. Den ene delen beskriver bestemoren i krigstiden, mens i nåtiden er det Laura og familien vi følger.

Hyggelig feelgood-bok med elementer av dramatikk, kjærlighet og gjenforeninger. Bak på boka står det at historien er en varm og tankevekkende relasjonsroman, som man kan drømme seg vekk i, og det støtter jeg.

Lettlest bok som byr på en ok leseopplevelse.

Terningkast: 4


Forfatter: Veronica Henry
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår i Norge: 2022
Antall sider: 409
Format: Pocket
Originaltittel: A Family Receipe
Oversatt av: Kari Wille Rekdal
Kilde: Forhåndseksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Livet er i ferd med å endres for Laura Griffin. Begge døtrene har flyttet hjemmefra, og det lille huset i Bath er plutselig blitt så stille. Samtidig får hun endelig anledning til å gjøre noe for seg selv. Ikke minst får hun tid til ektemannen, Dom.

Men det viser seg at Dom har skjult noe for henne, og nå ser ekteskapet ut til å rakne. Rasende og ydmyket dukker Laura ned i mormorens gamle oppskrifter for å glemme omverdenen, og mens duften av varmt eplesyltetøy brer seg over kjøkkenet, blir vi kjent med mormorens egen fortelling fra Bath og andre verdenskrig. Gradvis finner Laura tilbake til røttene sine og til seg selv. Men vil hun samtidig finne lykken?


Om forfatteren:

Bestselgende feelgood-forfatter som forener britisk landsbyidyll med hjertevarme fortellinger.

Veronica Henry er født og bor med familien i Sørvest-England. Hun er en av Englands kjæreste feelgood-forfattere, og har tidligere vunnet den prestisjefylte prisen Romantic Novel of the Year. Hun har også gjort seg bemerket som manusforfatter for TV-serien Med hjartet på rette staden. I de hjertevarme romanene sine forener hun britisk landsbyidyll med sjarmerende personer man ikke greier å glemme. Hun elsker livet ved kysten og er aller mest lykkelig når solen skinner, familien er samlet og hun kan nyte havutsikten fra vinduet.

 Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "det lille ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Gyldendal