Skip to main content

Petra Pettersens perfekte problem

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Da kan vi glede oss over et nytt møte med hovedpersonen med det koselige navnet, Petra Pettersen. Hun er nå i gang med å arrangere en galleriutstilling. Hun får inn noen berømte bilder fra en som kaller seg «Mr X», og også noen fra «Campingfruen». Begge kan vise til flotte cv’er, men ingen har noen gang møtt dem. Hvem er de egentlig? Og hva i all verden skal Petra gjøre når ett av bildene får en skade?

Petra er skilt fra Einar, men de omgås som venner, og hun har tett kontakt med sin tidligere svigermor. Einar har fått seg en yngre kjæreste, Solveig. Nå har han en stor nyhet han må fortelle Petra, men hvordan vil det påvirke det videre forholdet deres? Og den nyheten er jeg litt spent på, så jeg ser fram til neste bok om Petra.

I historien får man også en miks av andre gode ting, både hunder, hyggelig stemning, humor og en bokanmeldelse

Hyggelig feelgoodhistorie
Så klart er ikke dette en bok hvor du biter negler av grøssende spenning. Dette er en nemlig en hyggelig feelgoodhistorie, som oser av sommer og har en dæsj av et lite mysterium.

Å sitte ute å lese boka i det nydelige godværet vi har hatt i Vestfold nå i pinsehelga, gjorde at det var umulig å ikke få skikkelig sommerstemning.

Jeg vippet fram og tilbake for om jeg skulle belønne boka med fire eller fem øyne på terningen. For som lidenskapelig krimelsker, kan feelgood noen ganger gå litt for sakte. Det som avgjorde det hele ser du under.

Det er noe med forfatterens språk og skrivestil, noe som er særegent og gjenkjennelig som forfatterens varemerke. Det muntre språket med en humoristisk undertone flyter lett og gjør historien lettlest, og nettopp det vipper karakteren opp til en svak femmer.


Hvis du vil lese denne boka, må du ha litt tålmodighet. Den har ikke kommet i salg enda – men den er på vei og kommer veldig snart.

Forfatteren kommer forøvrig med ny bok i november, om privatdetektiv Olivia i hyggekrimserien fra Ankerholmen utenfor Tønsberg.

 

Terningkast: 4/5

 

Info:

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår i Norge: 2024


Om forfatteren:

Lene Lauritsen Kjølner er født og oppvokst på Nøtterøy, men har bodd i Tønsberg de siste 30 + årene. Hun er gift med Per Fredrik, som er musiker, produsent og låtskriver. Sammen har de to sønner, en som er kulturarbeider og bassist, og en som lager dataspill. Som forfatter debuterte hun i 2013 med novellen “Armer og bein”. Året etter ga hun ut boka «Høyt henger de». Siden har bøkene kommet som "perler på en snor",  ved utgangen av 2024 har hun skrevet 17 totalt – samt 9 noveller.

 


 Om meg:

Denne bokanmeldelsen er basert på min personlige mening. Jeg leser ikke bøker for å fremme forfattere eller forlag. Jeg leser kun bøker jeg selv ønsker å lese. Jeg tjener ikke penger på nettsiden, og er ikke på noen måte knyttet til forlag eller forfatter. Siden jeg ikke har bokblogg, men nettsiden Hverdagsnett inkl magasinet Hverdagsnettmagasinet bruker jeg tittelen bokanmelder, nettstedeier eller redaktør.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og revisjon, og jobbet i Skatteetaten i nesten 24 år. Jeg er også frilansjournalist, og har gått journalistskolen til Vivian Songe. I tillegg har jeg lang erfaring i å drive nettsted – Hverdagsnett har eksistert siden starten av 2000-tallet. (De første årene med navnet Barnemix). Jeg har ingen litteraturutdannelse, men har flere år med erfaring i å formidle bøker.


 

Hvordan bestemmer jeg terningkastene?

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;)
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og her er det nok veldig mange bøker som "hører hjemme". Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, er litt for "lett" eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening. Og så prøver jeg så godt jeg kan å plukke ut bøker som fortjener 4 eller bedre ;)


 

Noen bøker står merket som leseeksemplar/forhåndseksemplar. Hva betyr det?

Det er bøker som jeg får kostnadsfritt fra forlag eller forfatter – noen på forhånd før de er utgitt. Det er reglene i Markedsføringslover som bestemmer at dette SKAL opplyses om.  Uansett er ALLTID en bokanmeldelse MIN personlige mening, min tekst og mitt oppsett.

Selv om jeg har fått boka blir jeg IKKE påvirket på noen måte. Det gjelder det samme som for bøker fått i gave, lånt på bibliotek eller kjøpt. Jeg står jeg helt fritt i forhold til om jeg VIL lese den, NÅR jeg evt. vil lese den, om jeg VIL anmelde den og HVA jeg vil skrive. Jeg skriver alltid min ærlige mening om boka, selv om det å gi riktig terningkast noen ganger kan være en utfordring.

Jeg har absolutt INGEN bindinger til noen forlag. Alle leseeksemplarer blir stemplet – slik at de ikke har noen økonomisk verdi, og ikke kan videreselges. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å INSPIRERE til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Dette er viktige punkter for meg for å kunne anbefale en bok.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Egne forlag