Skip to main content

Champagne og hetetokter

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Dora Heldt
Leseeksemplar fra Bastion

Boka handler om Doris, Anke og Katja som har vært venner siden videregående skole da de sammen laget skoleavis. Nå er de snart 50 år. Doris ser ikke frem til 50-årsdagen sin.

Sammen med to venninnenen blåser hun en lang marsj i den planlagte feiringen og tar inn på et spahotell – i håp om å finne tilbake til sitt yngre jeg.

Spørsmålet er om champagne, massasje, og pedikyr kan pynte på tingenes tilstand. Gamle hemmeligheter kommer raskt for en dag, og hva skjer når ektemannen allikevel planlegger tidenes overraskelsesfest?

Selv ikke den beste massasjen kan forhindre det uunngåelige …


Forfatter: Dora Heldt
Forlag: Bastion Forlag
Utgivelsesår: 2016
Originaltittel: Bei hitze ist es wenigstens nicht kalt
Oversatt av: Marianne Fischer
Antall sider: 320
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

 

Min mening:
Dette er en herlig, søt og humoristisk historie. Kanskje det ikke er så ille å nærme seg 50 likevel :) Selv om ikke spenningsnivået i denne boka er så høyt eller innholdet så "dypt", så er den til gjengjeld en veldig koselig bok å lese. Passer fint på tur eller hjemme i sofakroken.


Om forfatteren Dora Heldt:
Dora Heldt (f.1961) er utdannet bokhandler. Hun har siden 1990-tallet arbeidet i et tysk bokforlag og bor i dag i Hamburg. Hennes herlige og underholdende romaner begeistret millioner av lesere i mange år.

Med På ferie med pappa gikk hun rett til topps på samtlige tyske bestselgerlister, og boken er nå solgt i over 700 000 eksemplarer og utgitt i en rekke land. Etter dette har to andre av hennes bøker blitt oversatt til norsk, Ikke si noe til pappa (2013) og Champagne og Hetetokter (2016).

 

Bonnier