Skip to main content

Far og Sachsenhausen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Karin Kinge Lindboe
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

«Så fikk jeg endelig brevet. Kjente igjen skriften hennes med det samme. Det var fra Mia. Lieber Steff … Jeg lukket øynene før jeg leste videre. Det var som om hjertet mitt hadde fått en ny lyd.

Angret hun, tenkte jeg, angret hun på at hun hadde gjort det slutt? Nå som hun visste at jeg satt her, visste at jeg var fange i Sachsenhausen? Jeg tenkte at hun måtte jo angre. Hun var nødt til å angre, det hadde vært oss to så lenge. Likevel torde jeg nesten ikke å lese videre.»

Vi satt i hagen i Stavern og far fortalte om krigen. Han snakket mye om den tiden nå nesten bestandig.

... Jeg vil skrive ned din historie, far, sa jeg.
Får jeg lov til det?»

I «Far og Sachsenhausen» forteller Karin Kinge Lindboe farens egen gripende historie om krigen, om oppholdet i fangeleiren, om lidelsene, om kameratskapet, om lengselen hjem.


Forfatter: Karin Kinge Lindboe
Forlag: Forlagshuset i Vestfold
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 121
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en litt annerledes bok om krigen, og den handler om en datter som skriver om den gamle og demente faren sin historie fra da han var i Sachenhausen.

Boka er lettlest med et enkelt språk. Den hopper litt mellom nåtid og fortid noe som binder historien sammen på en fin måte.

Selve innholdet er en trist bit av historien som det er viktig å bli minnet på, og den fikk fram mange følelser. For alle som har vært nede å besøkt konsentrasjonsleirene, så kan du lett se det litt for deg når du leser.

Boka er verdt å lese og gir et dypt inntrykk.


Om forfatteren:
Karin Kinge Lindboe ( født 1947) er bosatt i Oslo. Hun debuterte som forfatter i 1992 med boken "Mormors hjerte". Siden har hun skrevet 20 bøker for barn og ungdom, hvorav flere er oversatt til dansk, tysk og nederlandsk. I 2011 mottok hun Kritikerprisen for boken "Etterpå varer så lenge".

"Far og Sachsenhausen" er hennes første roman for voksne.

Liv