Skip to main content

En vakker dag

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Colleen Hoover
Leseeksemplar fra Gursli Berg

Livet til tjueto år gamle Sydney faller i grus den dagen hun oppdager at kjæresten er utro med hennes beste venninne. I ren desperasjon flytter hun inn på det ledige rommet i leiligheten til Ridge, den kjekke gitaristen i blokka midt imot. Sydney og Ridge har lenge kommunisert via tekstmeldinger, men Sydney innser snart at Ridge ikke har fortalt den hele og fulle sannheten om seg selv. De prøver å kjempe imot, men alle hindringene til tross så trenger de hverandre, på mer enn én måte …

En sterk fortelling om vennskap, lidenskap, svik og kjærlighet. En vakker dag trekker leserne inn i Sydneys kaotiske verden allerede fra side én.

Colleen Hoover samarbeidet med musikeren Griffin Peterson for å lage et originalt soundtrack til denne romanen. Originalmusikken til Maybe Someday ligger på YouTube. 

 

Forfatter: Colleen Hoover
Forlag: Gursli Berg
Utgivelsesår: 2016
Originaltittel: Maybe Someday
Oversatt av: Dorthe Erichsen, Hilde Lyng og Lisa Vesterås
Antall sider: 407
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
En veldig koselig og romantisk historie som jeg ikke ville at skulle slutte. Denne koste jeg meg masse med. Forfatteren har også gitt ut en bok nr to som heter 'Stygg kjærlighet'. Handler ikke om de samme personene (dessverre) og bok nr tre kommer til våren. Jeg gleder meg.

Veldig artig at sangene som personene produserer i boka kan spilles på Youtube.


Om forfatteren:
Historien om Colleen Hoover (f. 1979) er den reneste Askepott-historie. Læreren, som bor i Texas med mann og tre sønner, hadde alltid skrevet små historier til husbruk, men i november 2011 bestemte hun seg for å skrive en lengre historie inspirert av låten «Head Full of Doubt/Road Full of Promises» av The Avett Brothers. Hun kalte historien for Slammed og publiserte den på nettet i januar 2012. Romanen ble fanget opp av en kjent bokblogger, og et halvt år senere lå den på bestselgerlisten til New York Times, og rettighetene ble solgt til forlaget Atria Books.

Bøkene hennes er preget av en mørk romantikk og tunge bakhistorier. Hun henter mye inspirasjon fra musikkens verden og regnes som en viktig indie-forfatter innen kategoriene Young Adult og New Adult. Siden debuten i 2012 har hun skrevet 11 romaner, og samtlige har havnet på NYTs bestselgerliste. Flere av hennes titler har blitt nominert til Goodreads Choice Awards i kategorien Romance, og i 2015 vant hun med Confess.

Gursli Berg