Skip to main content

Belials Inferno2

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: John Olav Oldertrøen
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Trym og Frida er kjærester, men en kveld forsvinner Frida sporløst, og Trym skjønner etter hvert at det ikke er noen tilfeldighet: Det henger sammen med hennes egenskaper som “halving” - og han er den eneste som kan redde henne. Frida har i mellomtiden havnet i året 1666, da den onde Belial er lensmann i bygda. Hans djevelske prosjekt er å samle alle halvinger fra alle steder og tider hos seg og utrydde dem, for slik å få mer makt -- og nå mangler han bare Trym.

Her er action og spenning, tidsparadokser og dilemma på liv og død, blandet med naturskildringer. Vekslingen mellom Tryms og Fridas perspektiv fungerer effekivt spenningsskapende og handlingsdrivende, og vrien med at de to frivillig går i døden for å redde sin egen framtid er det virkelig format over.

Det tøffe coveret er laget av Ruben Eliassen


Forfatter: John Olav Oldertrøen
Forlag: Liv Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 349
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er egentlig en ungdomsbok, og en frittstående oppfølger til Isilds Vrede som vi omtalte tidligere i år. Her er det masse fantasy - men den er likevel verdt å lese om du er passert ungdomsårene. Boka er veldig lettlest - og en spennende bok som jeg kan abefale!


Om forfatteren:
John Olav Oldertrøen er bosatt i Vestby. Han er en litteraturelsker på 45 som bobler over av idéer, leselyst og skrivelyst, som hele sitt yrkesliv har jobbet med språket som verktøy.