Skip to main content

Dødsdømt i Kongo

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kari Hilde Hodne French
Leseeksemplar fra Aschehoug

Den 11. mai 2009 får Kari Hilde Hodne French en oppringing som forandrer livet hennes. Sønnen Joshua er fengslet i Kongo sammen med kompanjong Tjostolv Moland. I samme øyeblikk starter en tilsynelatende endeløs kamp for å få de to nordmennene fri.

Begge de to nordmennene blir dømt til døden. Dette er Kari Hilde Hodne French sin sterke historie om hvordan hun snur bunnløs fortvilelse til aktiv handling. Hun følger farseaktige rettsaker, besøker loslitte kongolesiske fengsler, møter nyttige støttespillere, tungrodd byråkrati og maktpersoner av alle avskygninger.

Tjostolv Moland dør i 2013, men Joshua French blir omsider løslatt 16. mai 2017, etter åtte lange år. Uten Kari Hilde French sin innsats er det uvisst om sønnen ville overlevd. Dette er en historie om heltemot, om å overleve under umenneskelige press, og om en mors ubetingede kjærlighet.


Det finnes en egen støttegruppe på Facebook hvor det blir postet nyheter. Meld deg inn her.


Forfatter: Kari Hilde Hodne French
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2017
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en sterk bok som er verdt å lese! Det er moren til Joshua French som har skrevet boken. Det er helt umulig å forestille seg hvordan det må være som mor å stå i denne situasjonen.

Kari Hilde Hodne French sto på i alle de åtte årene sønnen var i fengsel og jobbet hardt både for at han skulle ha det best mulig der han var og for å få til en avtale om å få han overført til Norge. Han hadde nok tvilsomt overlevd uten denne støtten.

Boken byr på masse detaljer og viser godt forskjellen mellom norske og afrikanske rettssystemer. Denne må du bare lese!


Om forfatteren:
Kari Hilde Hodne French er født og oppvokst i India. Hun er datter av misjonæren Olav Hodne og moren til Joshua French.

I 2000 ga hun ut boka Zenana. En bok om å sprenge grenser.

 

Aschehoug