Skip to main content

Stormens søster

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucinda Riley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Stormens søster er den andre boken i den spennende og fascinerende serien om De syv søstre – og handlingen lagt til Norge.

Ally er en dyktig seiler og skal konkurrere i en av verdens mest utfordrende regattaer når hun får beskjed om adoptivfarens brå og mystiske død. I hui og hast reiser hun tilbake til barndomshjemmet, det vakre slottet ved Genevesjøen, for å treffe sine søstre. Hun har også, uten at søstrene vet det, innledet et kjærlighetsforhold.

I etterkant av de opprørende hendelsene forlater Ally sjølivet for å følge sporene adoptivfaren har etterlatt henne slik at hun kan finne tilbake til sitt biologiske opphav. Sporene fører henne til Norge, og her oppdager hun at hennes egen historie er nært knyttet historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, til Griegs berømte musikk. Vi får ta del i Annas dramatiske reise fra en liten bygd i Telemark, via Christiania og videre ut i verden.

 

Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2016
Originaltittel: The Storm Sister
Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Antall sider: 602
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er den andre boken i Lucinda Rileys' nydelige serie om De syv søstre. I denne boken er det søsteren Ally som vi følger. En fin historie som frembringer både tårer og latter, og også en liten dose romantikk. Handlingen er i grunn greit beskrevet i forlagets omtale over, så jeg skal ikke spoile mer enn det.

Hver av bøkene om disse søstrene kan leses frittstående, men jeg anbefaler å lese dem alle i riktig rekkefølge. Selv om hver bok begynner ved samme hendelse, nemlig at adoptivfaren Pa Salt er død, så er likevel historiene flettet inn i hverandre med et felles underliggende tema - nemlig den mystiske Pa Salt.

Hvis du ikke har lest noen av disse, så har kan det ikke slå feil å gå til anskaffelse av denne serien!  Foreløpig er det fire av dem som er utgitt i Norge.


Om forfatteren:
Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk, har solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis og har ligget på bestselgerlistene til Sunday Times og New York Times.

Lucinda skriver nå på serien «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har alle toppet bestselgerlister over hele Europa, og rettighetene til en tv-serie er allerede solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Når hun ikke skriver, reiser eller løper rundt etter barna sine, liker Lucinda å lese bøker hun ikke selv har skrevet og nyte et glass eller to med provencalsk rosévin.

 

Les også:

De syv søstre

 

Cappelen Damm