Skip to main content

Omriss

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Rachel Kusk
Leseeksemplar fra Gyldendal

En ung forfatter reiser til Aten for å holde et skrivekurs. Underveis møter hun mennesker som åpner seg for henne og forteller om livet sitt: den eldre mannen som snakker om båter og mislykkede ekteskap, studentene som beretter om kjærlighet og ambisjoner, forfatteren som beskriver smerte og angst – alle har noe de angrer på, og noe de lengter etter. Og gradvis, etter hvert som dette lappeteppet av historier sys sammen, trer også et portrett av fortelleren frem.

Rachel Cusk er en prisvinnende og kritikerrost forfatter, og Omriss er et hittil høydepunkt i hennes forfatterkarriere. Hun skriver med en påfallende letthet om tilsynelatende små ting, men samtalene i denne boken gir klangbunn til store, eksistensielle spørsmål.

 

Forfatter: Rachel Cusk
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: Outline
Oversatt av: Agnete Øye
Antall sider: 224
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Lettlest bok inndelt i kapitler. Den var utlest på noen timer. Det er litt vanskelig å mene noe spesielt om denne boka, synes jeg. Litt spesiell historie, og ikke akkurat "min" sjanger.


Om forfatteren:
Rachel Cusk er født i Canada i 1967 og flyttet til England som barn. Hun har skrevet flere romaner og sakprosabøker, og har vært nominert til og vunnet en hel rekke priser.

For Omriss (Outline, 2014), ble hun nominert til den prestisjetunge Folio-prisen, Goldsmith Prize, Baileys Prize, Giller Prize og the Canadian Governor General’s Award. Boken ble også løftet fram som en av årets ti beste romaner av the New York Times.

I 2003 ble Cusk utvalgt som en av de tjue best unge britiske forfatterne av det velrenommerte magasinet Granta. 

Hun fikk The Whitbread Award for romanen Saving Agnes og har også skrevet The Temporary, The Country Life, som hun fikk Somerset Maugham Prize for, og  A Life's Work, en «minnebok» om å være mor. Hun er bosatt i Brighton i England.

 

Gyldendal