Skip to main content

Kvinner og barn først

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Gill Paul
Leseeksemplar fra Aschehoug

Reg, en ung servitør som jobber på Titanic, ser en amerikansk millionær om bord med en vakker ung kvinne som ikke er hans kone.

Juliette, som er av fornem familie, har blitt gravid uten å være gift. Under overfarten til Amerika forsøker moren å få henne koblet med en rik mann før det er for sent.

Annie, en irsk småbarnsmor med fire små barn, er på vei til New York for å gjenforenes med sin mann.

I kaoset som oppstår når båten er i ferd med å synke, er det stor forvirring blant passasjerene, og mange kommer bort fra hverandre.
Persongalleriet er levende beskrevet og forliset er dramatisk fortalt. Men, ikke minst er det historiene til de som overlever som drar leseren gjennom historien. De har sine sorger og hemmeligheter som preger dem sterkt i livet etter katastrofen.

Bakerst i boka er det et eget kapitttel med litt av historien om Titanic.

Selv om jeg har lest boka som ebok, er den likevel i salg som "vanlig" bok.


Forfatter: Gill Paul
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Oversatt av: Bente Rannveig Hansen
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Noen bøker fanger interessen min fra side én. Dette er en sånn bok.

I starten føler jeg at dette har jeg lest/sett før. Det er lett å dra paralleller til persongalleriet i storfilmen Titanic med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollene. Mye av det er basert på historiske fakta, og da må det jo nødvendigvis bli en del likheter.

Boka har en underholdene, fin og forsåvidt trist historie. Den er veldig ok å lese og er spennende selv om man vet hvordan turen ender. Etterhvert blir historien mer orginal og man føler noen av personene som overlevde videre i livene deres.


Om forfatteren:
Gill Paul er fra Skottland, men bor nå i England. Hun skriver bestselger-romaner med handling fra moderne historie, som bl.a. Titanic-forliste, Krim-krigen, og den russiske revolusjon. Hun har bakgrunn fra forlagsbransjen i London. Hennes første roman på norsk, I gode og onde dager, kom våren 2017

 

Aschehoug