Skip to main content

I min fars hus

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ingegerd Henriksen
Leseeksemplar fra Juritzen

Catharin er fem år og burde ha vært et lykkelig barn. Far er prest, mor en vakker sykepleier. Men alt er ikke som det skal i huset. Catharin er redd hun ikke vil oppleve den neste fødselsdagen sin. Er det ingen voksne som kan se hva som skjer?

Dette er en sterk fortelling om misbruk av barn. Teksten er unik fordi det er barnet selv som forteller på sin enkle, naive måte. Historien vil fange deg, og det vanskelige overskygges av behovet for å lese mer.


Forfatter: Ingegerd Henriksen
Forlag: Juritzen
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 299
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Forferdelig historie! Temaet i boken, som er seksuelt misbruk av barn, er imidlertid veldig viktig, og det trengs mer åpenhet om dette.

I boka er det barnet som forteller - noe som gjør historien veldig sterk.Jeg reagerer veldig på at ingen tar tak i mistankene som foreligger og gjør noe konkret, men det er vel dessverre sånn det også kan være i det virkelige liv dessverre.

Språket flyter lett og gjør boka lettlest. Flott debutbok av forfatteren!


Om forfatteren:
Ingegerd Henriksen har bakgrunn som lærer i ungdomsskolen, har vært skrivende journalist og tekstforfatter i reklamebransjen. De siste 35 årene har hun vært programleder og reporter i NRK Radio.

Juritzen