Skip to main content

I mørket

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Cara Hunter
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Forlaget skriver:

En medrivende spenningsroman fra den internasjonale bestselgerforfatteren Cara Hunter - hvor sjokkerende hemmeligheter ser dagens lys og ingen er den de synes å være.

En kvinne og et barn blir funnet innlåst i en kjeller, knapt i live og uidentifiserbare: kvinnen kan ikke snakke, og det finnes profiler av savnede personer som matcher dem. Den forvirrede, gamle mannen som eier huset påstår at han aldri har sett dem før. Hele nabolaget er i sjokk – hvordan kunne dette skje rett for nesen på dem? Kriminalinspektør Adan Fawley vet at ingenting er umulig, og at ingen er så uskyldige som de ser ut til.

Mens politiet desperat leter etter spor, snubler Fawley over et gjennombrudd; en forbindelse til en sak han jobbet med for flere år siden, om en savnet kvinne og et barn, som aldri ble løst. Når han innser at huset til kvinnen som aldri ble funnet ligger rett ved siden av den gamle mannens hus, mener han å ha funnet forbindelsen som kan bringe rettferdighet til kvinnene . Men det er noe som ikke stemmer med den lille gutten fra kjelleren, og sannheten er hårreisende.

I mørket er et grufullt mysterium som vil ta pusten fra deg. Dette er den andre spenningsromanen om kriminalinspektør Adam Fawley.

 

Forfatter: Cara Hunter
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: In The Dark
Oversatt av: Ulrik Farestad
Antall sider: 350
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er første bok som jeg leser av denne forfatteren.

Orginalt oppsett, da deler av innholdet er skrevet som avisartikler, telefonsamtale, avhørsnotater m.m. Historien var et spennende og uforutsigbart psykologisk drama. Slutten kom som en stor overraskelse.


Om forfatteren:
Cara Hunter er en forfatter bosatt i Oxford, i en gate ikke ulik den hun beskriver i debutboken Hjemmets lune rede.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag nå merkes med reklame i sosiale medier. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken.

Jeg kan ikke selge den i ettertid, men bestemmer selv om jeg beholder den, låner den bort, gir den bort eller kaster den.

 

Cappelen Damm