Papirgutten

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Papirgutten av Kristina Ohlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal


Det er vinter i Stockholm. Idet barna ved den jødiske barneskolen er i ferd med å avslutte skoledagen, blir en lærerinne skutt i skolegården, foran øynene på sjokkerte barn og foreldre.

Samme ettermiddag forsvinner to unge gutter på vei til tennistrening. Et kraftig snøvær har rammet Stockholm og gjør letearbeidet vanskelig.

De to sakene blir først etterforsket hver for seg, men da myndighetene får varsel om at en israelsk etterretningsagent har reist inn i Sverige, skjønner Alex Recht og Fredrika Bergman at sakene har noe med hverandre å gjøre. De dras inn i jakten på en morder som er like hensynsløs som effektiv. Etterforskningen fører dem til Israel og til mektige mennesker som ikke skyr noen midler i kampen for å sikre sine interesser.

Eden Lundell, terrorsjef i Säpo, blir også dratt inn i morderens spill. Hun bærer på en hemmelighet som hun prøver å holde skjult for alle. Men i jakten på drapsmannen snus situasjonen mot henne selv, og familien hennes blir utsatt for stor fare.

Jeg synes det var en bra bok, men deler av handlinga var litt lett å gjette seg til. Likevel var det en spennede bok med flere overraskelser som absolutt er verdt å lese.


Forfatter: Kristina Ohlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2014

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.