Skip to main content

Dødssporet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sara Blædel
Leseeksemplar fra Tiden

«Dødssporet» er en nesten tilgrodd vei i en liten skog ved Roskilde. I gammel tid kjørte man de dødssyke på denne veien, ut til den gamle offer-eika for å gi litt av blodet deres til de norrøne gudene. Håpet var at de døende ville bli tatt godt imot i det hinsidige.

Nå er det mye som tyder på at det igjen er trafikk i «Dødssporet». Det oppdager Louise Rick – sjef for savnet-avsnittet ved København-politiet – da hun skal finne en forsvunnet gutt som gjemmer seg i nettopp denne skogen, i området der også hun selv vokste opp. Etterforskningen avdekker mørke sider ved det lille lokalsamfunnet. For Louise blir det anledning til å ta et endelig oppgjør med fortiden, men ikke uten omkostninger.

Sara Blædel er en av de bestselgende skandinaviske krimforfatterne, og serien om Louise Rick har så langt solgt 1,5 millioner eksemplarer i Danmark og er under utgivelse i 18 land.


Forfatter: Sara Blædel
Forlag: Tiden
Utgivelsesår: 2014
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Boka var spesiell med elementer av åsatro og norrøn mytologi. Boka er lettlest, bra skrevet - og ikke minst spennende. Jeg likte den godt og leser gjerne flere bøker av denne forfatteren!Gyldendal