Overvåket

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Overvåket av Jòn Óttar Ólafsson. Leseeksemplar fra Kagge

Mord og mysterier fra ny, islandsk krimforfatter

Like oppunder jul blir en død kvinne funnet i en fiskehytte i Reykjavík. Alt tyder på at hun har dødd av en overdose, men politimannen David er overbevist om at hun er blitt drept. Den eneste ledetråden han har er et ukjent mobiltelefonnummer.

Ved en tilfeldighet kommer han over et opptak gjort i hjemmet til en rik narkotikalanger som politiet har overvåket. Opptaket styrker ham i troen på at han må kjempe videre for å få lov til å etterforske mordet, samtidig som han forsøker å beholde jobben. Og ekteskapet.

Når mektige menn tvinges til å forsvare sine posisjoner, betyr ikke en drapsetterforskning noen ting som helst.


Foratter: Jòn Óttar Ólafsson
Forlag: Kagge
Utgivelsesår på norsk: 2014
Originaltittel: Hlustad
Oversatt av: Tone Myklebost
Antall sider: 447
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

 

Min mening:
Denne boka synes jeg var en veldig bra bok, som jeg hadde problemer med å legge fra meg. Det var faktisk så vanskelig at boka var ferdig lest på 2 dager. Boka fanget interessen min fra første side, og hadde ingen kjedelige "dødpunkter" underveis.

Jeg anbefaler alle som liker en god krimbok å lese denne - og håper at forfatteren kommer med flere bøker om hovedpersonen Davíd.


Jón Óttar Ólafsson har en doktorgrad i kriminologi fra University of Cambridge. Han har jobbet i politiet, og etterforsket mistankene om kriminelle handlinger i forbindelse med de islandske bankenes kollaps i 2008.

Overvåket er hans første roman. Den ble først utgitt på Island i 2014.Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.