Skip to main content

Vargtimen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Geir Tangen
Forhåndseksemplar fra forfatteren

En ung jente blir funnet død i skogen. Det mistenkes at hun har tatt sitt eget liv, men enkelte ting kan tyde på noe annet. Etterhvert avdekkes en slags allianse, hvor den endelige utfordringen er å ta sitt eget liv. Etterforsker Gabriel Fjell, som er Tangens nye hovedperson må finne ut av dette før flere ungdommer får avsluttet livet sitt.

Dette er første bok i den nye psykologiske krimserien til forfatteren.

Denne historien er en en mørk og dyster psykologisk krim med et sterkt og alvorlig tema, nemlig selvmord. Historien er til tider vond, men boka er intens spennende og som de fleste bøker innenfor denne sjangeren, så er den litt snikende skummel - jeg elsker den!

Kunne dette skjedd i virkeligheten? Sannsynligvis kunne det gjort det. Det finnes mange sårbare ungdommer som er lett-påvirkelig og som lett kan bli utsatt for manipulasjon.

Tilsynelatende beskrives to ulike saker, men de flettes etter hvert fint inn i hverandre.

Gabriel Fjell er hovedpersonen i denne nye serien, og han virker som en god etterforsker som er lett å like. Den finuerlige løsningen da det bryter ut brann, får meg til å tenke på en annen bok som jeg nylig har lest, men klarer ikke å huske hvilken.

Forfatteren skriver med stødig penn. Historien er lettlest uten for mye «utenom-snakk». Dette er en ny sjanger for Tangen, og jeg synes han treffer bra. Dette er en veldig god bok som jeg veldig gjerne anbefaler videre, men er ikke for sarte sjeler.
 
Boka lanseres 12. januar 2021.

 

Forfatter: Geir Tangen
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 384
Format: Pocket

Kilde: Forhåndseksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En fjorten år gammel jente blir funnet hengt i skogen. Snart blir det klart at hun har deltatt i et nettspill som er i ferd med å spre seg blant ungdommer i byen. Et spill der den endelige utfordringen er å ta sitt eget liv. 

Som fersk etterforskningsleder står politioverbetjent Gabriel Fjell overfor et skremmende scenario. Han må finne den som står bak spillet, og enda viktigere: hindre flere ungdommer i å avslutte sitt eget liv. Men hvordan kan han stanse en gjerningsperson som ikke finnes? 

Og hvordan stoppe et ungt menneske som ønsker å skade seg selv?
Om forfatteren:

Geir Tangen (f.1970) er fra Øystese i Hardanger, men har vært bosatt i Haugesund siden 1996.

Han er utdannet allmennlærer og har jobbet i ungdomsskolen siden 1996. Han har også jobbet som frilansjournalist i radio, TV og aviser siden 1990, og skriver i tillegg til sine kriminalromaner også en del noveller.

Han debuterte i januar 2016 med krimromanen Maestro på eget forlag, og gjorde umiddelbar suksess med denne. Boka ble nominert til Maurits Hansen prisen «Nytt blod» i 2017, og til to krimpriser i Nederland året etter. Hjerteknuser kom i 2017, mens siste bok i serien Død manns tango kom i 2018. Trilogien om Viljar Ravn Gudmundsson og Lotte Skeisvoll er oversatt til en rekke språk. Han har skrevet en rekke krimnoveller for både ungdom og voksne som er utgitt i ulike antologier de siste årene.

Sommeren 2019 startet han arbeidet med en helt ny krimserie der første bok Vargtimen er planlagt utgitt i 2021. Geir Tangen representeres av Gyldendal Agency.

 


Andre omtaler om denne boka:

 Foreløpig finner jeg ingen andre omtaler av denne boka, men forfatteren har skrevet litt selv her.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesegruppa

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

Gyldendal