Skip to main content

Snøstorm

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anders K. Smedstad
Leseeksemplar fra Kontur

Lucas går på teologistudiet, og planlegger å bli prest. En dag blir han kjent med Jonathan som selger dop, og får med Lucas på dette for å finansiere studiene. Nå blir det et liv med masse penger, hard festing og mange jenter. Blant dopkundene er det mange kjente og offentlige personer. En dag de skal levere til en rapper, finner de han skutt i boblebadet.

Dette er en veldig annerledes bok enn de som jeg pleier å lese. Jeg er usikker på om det er riktig å kategorieres den som krim i den kateogorien som jeg tenker på krim, men jeg gjør det under tvil.

Jeg likte denne boka. Den er lettlest, og spennende på en annen måte enn de krimbøkene jeg vanligvis leser. Her følger man dop-dealerne, både når de kjøper og selger, samt når de får torpedoer på nakken.

Historien er orginal og en deilig variasjon blant mylderet av andre bøker.

 

Forfatter: Anders K. Smedstad
Forlag: Kontur
Utgivelsesår:
Antall sider: 285
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Norges første hiphop-krim satt til Oslos hiphop-miljø.

Etter en trygg oppvekst sammen med misjonærforeldrene sine i Holmenkollen velger Lukas Wang, som forventet, å starte på teologistudiet på Blindern. Målet er å bli prest, men livet tar en vending da han i deltidsjobben på Deli de Luca møter Jonathan som selger dop, og introduserer Lukas for et liv med raske penger, one night­stands, ville fester og høyt tempo. Kundene er blant annet kjente politikere, motebloggere, idrettsstjerner, noen av Norges rikeste arvinger og ikke minst ­ mange aktører fra Oslos musikk­- og utelivsmiljø. Lukas omfavner adrenalinrushet, men prøver samtidig å holde fasaden ovenfor forel­drene. Da de to skal levere kokain til deres favorittartist, den beryktede gangsterrapperen Bundy G, og finner ham skutt i jacuzzien, eskalerer tempoet.

De neste syv heseblesende dagene fylles av torpedoer, politibesøk, vold, stigende narkogjeld og biljakter.

Dette er dagens Oslo og dop­deals foregår på SnapChat, musikere krangler på Twitter og oppdateringer om sin egen sak får man fortlø­pende på vg.no, rett inn på mobilen.Om forfatteren:

Anders K. Smedstad er artist, musikkprodusent, tekstforfatter og podcaster, og har tidligere gitt ut selvbiografen Livet til en norsk boss, om sine erfaringer fra musikkbransjen.

Han er også kjent under artistnavnet Oral Bee og har gitt ut en rekke album.

Anders K. Smedstad har en bachelorgrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo, og som forfatter er han inspirert av Lars Saabye Christensen, Tore Renberg, John Irving og Aravind Adiga.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Kontur