Skip to main content

En etter en

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ruth Ware
Leseeksemplar fra Gyldendal

Firmaet Snoop, som er et trendy firma som har utviklet en app hvor man kan sjekke hva folk hører på akkurat nå, drar på tur til et avsidesliggende hotell oppe i høyde. Her skal de gå på ski og slappe av. Vi skjønner at det ligger noe å ulmer i kulissene, men får ikke helt tak på det. Og så, pang, smeller det. En av medeierne foreslår å selge firmaet. Da blir det dårlig stemning i gruppa, og flere blir rasende.

Dagen etter virker alle tilsynelatende rolige igjen. De drar ut på skitur i den enorme mengden nysnø som har kommet i løpet av natta. Underveis skjer det noe, og ikke alle vender tilbake til hotellet. På hotellet står en sjokkert gjeng, og da et skred treffer hotellet blir de helt isolert.

Plutselig blir en person funnet død på rommet sitt, og spekulasjonene begynner å surre. Hva er det som skjer? Da plutselig nok en av gjestene blir funnet død, blir det mye paranoiditet. Er det en av de som er morderen eller er det noen som lurer utenfor hotellet?

Elsker du psykologisk krim? Da må du lese denne. Dette er en spennende historie som kryper inn under huden din. Du blir aldri er helt sikker på om det du mistenker er riktig.

 

Forfatter: Ruth Ware
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 405
Format: Innbundet
Originaltittel: One by One
Oversatt av: Hilde Stubhaug

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Å snø inne på en luksuriøs hytte i de sveitsiske alpene høres ikke så ille ut. Spesielt ikke når man har en fantastisk utsikt, kokk, stuepike, koselig peis og godt selskap. Med mindre selskapet består av dine åtte kollegaer – hver med noe å vinne, noe å tape og noe å skjule. 

Da en av medeierne i Snoop, et trendy London-basert IT-selskap, organiserer en langhelg for sine ansatte, starter samlingen med teambuilding og skiturer i bakken. Men da en av medeierne fremmer forslag om å selge firmaet, begynner det å bli dårlig stemning i gruppen, og alles lojalitet blir satt på prøve. 

Det bygger opp til storm, og et snøskred gjør at gruppen blir isolert fra omverdenen uten tilgang til kommunikasjon. Og det verste er at en av kollegaene ikke klarte å komme tilbake til hytta før snøskredet gikk. 

For hver time som går, uten redning utenfra, vokser panikken. Hytta blir kaldere og kaldere, og en etter en forsvinner kollegaene sporløst.
Om forfatteren:

Ruth Ware vokste opp i Sussex, England. Etter at hun var ferdig med studier ved universitetet i Manchester, flyttet hun til Paris, før hun til slutt slo seg ned i London. Hun har arbeidet som servitør, bokhandler, engelsklærer og informasjonskonsulent. Ruth Ware er gift og har to barn.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Gyldendal