Heksen

  • Anne Lise Johannessen
: BOKOMTALE: Heksen av Camilla Läckberg. Leseeksemplar fra Gyldendal

To barn forsvinner med 30 års mellomrom. Når det andre barnet blir funnet nøyaktig samme sted som den første, blir politiet urolige.

Når fireårige Linnea forsvinner fra en gård rett utenfor Fjällbacka, vekkes onde minner til live. Tretti år tidligere forsvant fire år gamle Stella fra den samme gården, og to tretten år gamle jenter ble anklaget. Domstolen fant dem skyldige, men på grunn av sin unge alder slapp de fengsel. Den ene av dem har siden levd et stille liv i Fjällbacka. Den andre er tilbake for første gang siden hendelsen, nå som berømt skuespiller.

Innbyggerne i Fjällbacka stiller opp i manngard for å lete etter Linnea, og til slutt finner de henne. Naken, ved nøyaktig samme skogstjern der den første jenta ble funnet.

Patrik Hedström og hans kollegaer spør seg om det kan være en sammenheng mellom de to drapene. De får Erica Falck, som allerede er i gang med en bok om den gamle saken, til å hjelpe seg. Etterforskningen river opp mange gamle sår i det lille samfunnet. Ryktene spres og innbyggernes redsel for det ukjente får fryktelige konsekvenser.

Heksen er Camilla Läckbergs tiende bok om Erica Falck og Patrik Hedström i Fjällbacka. Camilla Läckbergs kriminalromaner fra idylliske Fjällbacka er solgt i 55 land og bøkene hennes ligger på bestselgerlistene i flere land.


Forfatter: Camilla Läckberg
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Häxan
Oversatt av: Kari Bolstad
Antall sider: 650
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er Camilla Läckbergs tiende bok om Erica Falck og Patrik Hedström i Fjällbacka, og jeg har lest dem alle sammen, i riktig rekkefølge faktisk. Jeg liker veldig godt skrivestilen og historiene hun skriver. Og ja da, spenningsnivået er på topp, også i denne boka. Boka var utlest på 2,5 dager til tross for at denne boka er den med flest sider. Det ble lite søvn den siste natta, da jeg bare måtte lese ferdig.

Likevel sitter jeg igjen med en følelse av at dette ikke er den beste boka hun har skrevet totalt sett. Det betyr ikke at den er dårlig - den er absolutt verdt å lese!


Om forfatteren:
Camilla Läckberg (født 1974 i Fjällbacka) har toppet bestselgerlistene i flere land. Hun utgis i 36 land, og er filmet av svensk TV. Filmene er også vist av NRK.

Camilla Läckberg debuterte som kriminalforfatter i 2003 med Isprinsessen (norsk utgave høsten 2008). Denne boken er tildelt Le Grand Prix de Littérature Policière og Le Prix Polar International. Hun har siden skrevet ni romaner om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström i idylliske Fjällbacka på den svenske vestkysten. Gyldendal har, i tillegg til Isprinsessen, også utgitt Predikanten (2005), Steinhuggeren (2006), Ulykkesfuglen (2007), Tyskerungen (2008), Havfruen (2009), Fyrvokteren (2010), Englemakersken (2012), Løvetemmeren (2015) og Heksen høsten 2017. Både Predikanten og Steinhuggeren ble nominert til «Årets bästa svenska deckare». I 2006 ble hun tildelt Folkets litteraturpris.

I tillegg har hun utgitt kokeboken Sommermat fra Fjällbacka (2010) og barnebøker om Super-Charlie. Historiene begynte som fortellinger til hennes to eldste barn da lillebroren Charlie kom til verden.

Camilla Läckbergs bøker utgis i 55 land på 37 forskjellige språk. Hun har solgt 1,2 millioner bøker i Norge og 12 millioner på verdensbasis.

Camilla Läckberg er siviløkonom og bosatt i Stockholm sammen med samboer og fire barn. Läckberg har i et intervju sagt at selv om storbyen gir mer underlag for kriminalhistorier, er det i lokalsamfunnet at menneskets natur settes på spissen. Der holdes instinkter og drifter nede til det bare må eksplodere.

Fødselssted: Fjällbacka, Sverige

Kopirett © 2020. Hverdagsnett. Alle rettigheter reservert.