Skip to main content

De fire løgnerne

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ruth Ware
Leseeksemplar fra Gyldendal

Tekstmeldingen kommer midt på natten. Det er bare tre små ord: Jeg trenger deg. Isa dropper alt, tar med seg sin lille datter og drar straks til Salten. Her gikk hun på kostskole sammen med sine tre beste venninner. Venninnene pleide å spille noe de kalte «lyvespillet». De konkurrerte om å fortelle usanne historier til skolekameratene, og hvis de ble trodd, fikk de poeng. Det var bare en regel: De skulle aldri lyve til hverandre. 

Nå, sytten år med hemmeligheter senere, har det blitt funnet noe grusomt på stranden. Noe som får alle fire til å dra tilbake og konfrontere sin fortid. Det blir ingen hyggelig gjenforening, det er på tide å fortelle den sanne historien. 

Ruth Ware har tidligere skrevet bestselgerne I en mørk, mørk skog og Kvinnen i lugar 10. De fire løgnerne er hennes tredje bok.

Forfatter: Ruth Ware
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Originaltittel: The Lying Game
Oversatt av: Hilde Stubhaug
Antall sider: 384
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Ved første øyekast, en kjempespennende bok som var lett å komme i gang med. Den var også lettlest. Teksten fløt lett, og i starten kunne hadde jeg vanskelig for å legge den fra meg. Hele boka var utlest på en dag. Den er litt "snikende skummel" på en måte.

Denne våren synes jeg det har vært mange gode bøker - både innenfor krimsjangeren og andre kategorier. Denne boka er litt "snikende skummel" på en måte, og den er blant de gode. Fra min side, ville den nok ikke nådd toppen i en topp-10-liste - men er absolutt en krimbok som er verdt å få med seg!


Om forfatteren:
Ruth Ware vokste opp i Sussex, England. Etter at hun var ferdig med studier ved universitetet i Manchester, flyttet hun til Paris, før hun til slutt slo seg ned i London. Hun har arbeidet som servitør, bokhandler, engelsklærer og informasjonskonsulent. Ruth Ware er gift og har to barn.

 

Gyldendal