Skip to main content

Opplevelsespark for barn og voksne

  • Anne Lise Johannessen

I slutten av juli dro mamma, pappa, Mona Cecilie (12), Anders (8,5), bestefar, bestemor og boxeren Casi på tur til Lilleputthammer.

Lilleputthammer er en opplevelsespark for barn og voksne. Parken er laget som en miniatyr modell av Storgata i Lillehammer anno 1930- tallet, bygd i målestokk 1:4. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino.

I flere av husene foregår det aktiveter innendørs som f.eks. gratis ansiktsmaling, tegning/maling og lek.

I parken finnes også mange aktiviteter som bestefars bil, pariserhjul, bumpebåter, berg- og dalbane, tog m.m. For de modigste er froskehoppet et spennende stoppested. Aktivitetene er spesielt tilpasset barn i alderen 0-8 år, men eldre barn og voksne kan også ha en hyggelig dag i parken.

For de leseglade er det mange muligheter for å kjøpe bøker og tegneserier inne i noen av husene. Barnas Bokby er delt inn med ulike emner hvor hvert hus rommer ulike typer bøker. Det meste er bruktbøker, men ett av husene har også nye barnebøker. Du har her sjansen til å finne igjen bøkene du leste da du var liten. Forretningen tar også imot barnebøker om du har noen du har lyst til å selge.

Du trenger ikke gå sulten mens du er i Lilleputthammer. Du kan få kjøpt deg alt fra is, baguetter, pølser, kjøttkaker, pizza og mye mer. Det finnes tre serveringssteder rundt i parken.

Et stort pluss for oss hundeeiere er at man kan ha med hund inn i parken så lenge den er i bånd - og ikke tas med inn i husene.

Vi hadde alle noen fine timer i denne koselige parken.

Lilleputthammer ligger sentralt i Hafjell, like inntil E6. Nærmeste nabo er Hafjell Hotel & Apartments og Lekeland Hafjell.

Les mer om priser og åpningstider på hjemmesiden til Lilleputthammer

Overnatting
Dersom du trenger overnatting, kan jeg anbefale Alpin Apartments Solsiden. Dette er flotte leiligheter med bra standard på et barnevennlig område. Leilighetene ligger i kort nærhet til både Lilleputthammer og andre aktiviteter i Lillehammer-området.