Skip to main content

Gaveeske til kaffe

  • Anita Sæterdal
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Det finnes et utall maler der ute. Min målsetting med å lage egen mal, var å utnytte arket så mye som mulig. Jeg har laget en kaffeboks med et motiv fra The Paper Shelter.

Jeg tok utgangspunkt i et bazzil på 12*12 tommer. Og alle mine mål er i tommer. Jeg lager boksen med et ark, og litt av et annet til lokk.  På denne måten utnytter en arket maksimalt. Du trenger fire ark, to i samme farge, som du skal bygge boks og lokk med, og et i den kontrastfargen du vil ha, og et mønsterark.

Malen som ligger ved har mål på hvordan jeg kutter og bretter boks og lokk. Jeg har laget boksen 8 ½ tommer høy, dette for å få 1 ½ tomme til limekant, for å få den sammen. (Er du trygg på det, så ville jeg øket høyden til 9 tommer, og brukt den siste tommen til limekant, men da vil de andre målene mine ikke stemme helt. )

Lokket har kun 1 inch kant nedover sidene. Dette gjør det mulig å bruke bare 1 bazzil og 1 mønsterark til å kle hele boksen utvendig. + lage en liten tag til å skrive på. Om du vil ha det større, så må du bruke mer ark, og da er det ikke sikkert du får nok med bare et av hver.

 

 

Jeg starter med å kutte av 1 ½ tomme av selve arket (husk å kutte linjen med tekst, om du har det). Denne biten deler jeg på 8 1/8 tomme og bretter ned langs midten på langs. Så lager jeg brettekant på selve esken, og kutter ut små trekanter der flippene er i bunnen av esken. Jeg bruker litt tid på å få brettene fine, slik at esken skal bli så bra som mulig. Jeg limer den lange strimen på innsiden av boksen, og limer sammen bunnen.

 

Jeg limer så panelene på selve boksen. Limer sammen lokket, og passer på at det er passe trangt. (Ha det gjerne på boksen når du limer sammen siste enden.) Lim på panel på lokket. 

 

 

Pynt boksen, og lag en tag av restene, slik at du kan skrive en liten hilsen eller til fra lapp. Fest denne til boksen med snøre når den er ferdig.

Denne boksen kan selvfølgelig fylles med sjokolade eller annet godt, det trenger ikke være kaffe.

 

Mine panel er 1/8 dels mindre enn boksen, og hverandre.

Mål til bazzil Panel:

2 stk. 3 7/8*8 3/8 - Eske
2 stk. 1 7/8* 8 3/8 -  Eske

1 stk. 4*2 - Lokk
2 skt. 4*7/8 - Lokk
2 stk. 2*7/8 - Lokk

Mål til Mønsterark Panel.
2 stk. 3 ¾ * 8 ¼ - Eske
2 skt. 1 ¾ * 8 ¼ - Eske

1 stk. 3 7/8 * 1 7/8 - Lokk
2 stk.3 7/8 * ¾ - Lokk
2 stk. 1 7/8 * ¾  - Lokk

 

 

Motiv: The Paper Shelter