Skip to main content

Sjokolade på pinne

  • Agneta Kolflaath Kajander
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

I forberedelsene til jul hører det så absolutt med litt aktiviteter med barna. Både juleverksted, kakebaking og godterilaging. Jeg fikk tips om å lage sjokolade på pinne, og siden vi har en stor overvekt av venner med barn som liker å gå på tur, var dette midt i blinken for oss.

Det finnes mange oppskrifter på nettet om hvordan man kan lage denne sjokoladen, men siden jeg er veldig opptatt av at når barna skal være med på å lage noe, så skal det være enkelt og de skal selv beherske det vi skal gjøre. Så vi gikk for en enkel variant med kun å kjøpe inn tre ulike typer med sjokolade og så smeltet dette over vannbad i en kasserolle.

2/3 deler av sjokoladen brytes i biter og smeltes i vannbad og når dette er blitt flytende så tas skåla med rennende sjokolade av og man tilsetter de resterende 1/3 og blander dette i. På denne måten blir sjokoladen ganske fast igjen og det er lettere å få pinnen til å stå i sjokoladen i formene.

Man må ha silikonformer slik at de er lette å få løs. Vi har brukt to brett som egentlig er til isbiter og så har vi brukt silikonformer til muffins. For at det ikke skulle gå alt for mye sjokolade i muffinsformene fylte vi minimarshmellows i bunnnen først.

Til pinner brukte vi grillpinner i tre som vi først klippet av spissen og så delte de i to. Vi brukte avbitertang slik at dette skulle bli overkommelig for ungene.


Så pyntet vi med det vi hadde av kakepynt og minimarsmellows.

Så fikk det stå kjølig i et døgn før de satt to og to i poser og så pyntet de etter ønske. Her har ungene fått gjort så godt som alt selv. Og de er i alder 6 til 9år, så dette er noe alle kan få til dersom man tilrettelegger dette litt ut i fra ferdigheter og alder.

Jeg bidro med tags der det sto hva dette var og hvordan de skal brukes slik at de som får disse i julegave vet hva det er. Det går selvsagt an å spise de som godteri også. Det bekreftet i hvertfall mine unger :) Neste prosjekt blir marsipan…