Skip to main content

Snømannsuppe

  • Tina-Mari Dalsrud
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Da var det igjen min tur til å få dele en tutorial med dere. Denne gangen har jeg fått et kjempe søtt stempel fra Stampart. Tenkte med en gang på snømannssuppe når jeg så denne! Når dere leser dette ser sikkert noen for seg snømannsuppe med en gang, mens andre kanskje lurer på hva i all verden dette er for noe. Dette er da altså kakao, gjerne sånne rett-i-koppen-poser, marshmellows – noen bruker store andre bruker de små, og gjerne en stripete candy stang.. I skrivende stund er sistnevnte enda ikke kommet i butikken så bilde mitt viser uten, men personlig er dette noe jeg kommer til å putte oppi når det kommer.

Jeg kunne jo selvsagt ikke holde meg til det helt enkle rett i en cellofan pose så som dere ser så stå min i en papirkopp, og det er dette jeg skal vise dere hvordan man lager! Nå finnes det utallige versjoner av disse koppene sikkert, men dette er min versjon med forklaring til.

Steg1: Skjær til selve basen til koppen 5 inch x 10 ½ inch. Preg først langsiden ved 4.5 inch. Deretter legger du den vannrett og preger hver 1 ¼ inch. Dette skal resultere i 8 like store deler og en rest på ½ inch.


Steg 2: Klipp opp de nederste delene som vist på bilde


Steg 3: Fold inn alle delene

Steg 4: Pynte alle sidene slik du vil ha dem. NB LIM HANKEN PÅ FØR DU LIMER PYNTE SIDENE! Jeg har bare tegnet en hank for hånd og klippet ut 2 av denne slik at jeg kan lime de mot hverandre for å få litt mer kraft i den. Jeg laget flapper som jeg brettet til siden og limte fast. Deretter limte jeg alle pynte kantene. Dette er lettest å gjøre nå mens koppen enda er flat.

Steg 5: Nå kommer den litt «knotete» delen. Jeg holdt bare koppen sammen slik at den fikk fasongen og tegnet rundt. Etterpå klippet jeg ut denne 8 kanten og tok lim på alle flappene og siden. Deretter limte jeg siden sammen og vente alle flappene innover og satte den på grunnflaten som du nå har klippet ut. Så var koppen ferdig og klar til å fylles med snømannsuppe.

Deretter printetet jeg det digitale stempelet sammen med ordet snømannsuppe, dette skrev jeg bare med wordart. Jeg passet på å ha god plass til å prette arket i toppkant etterpå slik at den kan stiftes fast, størrelse blir egentlig opp til hver enkelt! Deretter brukte jeg er Martha Stewart puncher til å lage stjerne bord i front nede.


Selve stempelet er farget med følgende farger:

Skjerf og lue: BV04,02,01,00
Snømann: B00,000 BG0000
Gulrot: YR18,15
Fugl: Y19,08 og nebb YR15
Hjerte på lua: V09,06,04

 

Det var alt fra meg for denne gang!

Klem fra DT medlem Tina-Mari

 

Motiv: StampArt Design