Skip to main content

Smykkeskrin

  • Agneta Kolflaath Kajander
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

For første gang har jeg prøvd meg på digitale mønsterark. Disse kommer fra Stitchy Bear. Fordelen med dette er jo at man får ubegrensede mengder mønsterark dersom man skal lage et større prosjekt. Men man må ha en god printer og god kvalitet på arkene man skal bruke. Jeg har brukt Canon Matte Photopaper. De er på 170g og jeg synes kvaliteten ble veldig bra. Jeg skal denne gang vise dere hvordan man kan lage et smykkeskrin. Jeg så et bilde av dette på facebook en gang og har prøvd meg på å lage en tilsvarende tidligere som min datter beslagla. Så da tenkte jeg å lage en ny, og denne gang med en tutorial.

Først må du ha en kartong. Jeg har brukt helt hvit kartong som er rester fra fotoark, men her kan man bruke det man har. Så legger du på en Spellbinders Grand Nestabilities og tegner rundt. Fra der den er smalest tegner du to parallelle streker som er 13,5 cm lang. Så klipper du ut dette for hand. Så klipper/skjærer du ut to kvadrater på 13,8*8 som vil utgjøre bunn og topp. I tillegg må du ha et midtstykke som du skjærer til 11,5*2,6 som du scorer på 2 og 9,5 som du bretter inn.

Bruk bakveggen som mal og tegn rundt til mønsterarket som du vil bruke i bakkant. Så klipper du ut og limer arket på. Så går du over rundt hele med sandpapir. Jeg er kjøpt disse på Biltema og de er veldig høvelige. Arket får et litt «gammelt» preg når du pusser kantene med sandpapir og så blir det helt jevnt rundt bakveggen. Man kan selvsagt sverte hvis man helle vil det.

Så tar du 6 mellomstore fyrstikkesker. Sett dobbelsidig tape på 4 av eskene. Lim de sammen til to tårn med tre esker på hver.

Så skjærer du ut panelene du skal bruke, alle mål er i cm. Her trenger du til sidene 2 stk 7,1*7,5(jeg har brukt hvitt siden jeg har hvit kartong.) 2 stk 6,6*7. Til skuffene treger du 6 stk 6,6*4,8 til å ha inni skuffene (kan sløyfes om man vil), 6 stk hvit Bazzil i 2,3*5,1 og 6 stk mønsterark i 1,8*4,6. Til slutt må du ha noe til å dekke fronten på. Denne er i hvit Bazzil 7,5*2,6 og i mønsterark 7*2,1. Jeg drar over alle mønsterarkene med en kantsliper for å få litt av samme effekten som med sandpapir, men også her er det fult lovlig å sverte om man ønsker. Så skal det hele monteres. Finn senter på den ene platen som er 13,8*8. Legg på den som er front og sett fyrstikkeskene ved siden av slik at alt blir sentrert. Blir ca 4-5mm på hver side til overs. Dette er kun en kant. Lim så på topplaten. La dette tørke godt før du limer med et sterkt lim langs alle kantene og fester dette til bakveggen. Lim så på alle paneler.

I fronten på skuffene har jeg brukt ringer fra Tim Holtz. Jeg har valgt å klippe disse av med ca 5mm på hver side slik at ringen blir rett vei. Så har jeg tatt hull sånn ca på midten og festet ringene i.

Så er det bare å pynte i vei. Lykke til!

Utstyrsliste:
Mønsterark fra Panda Bear Design «A Mothers Love»
Kartong er fra beskyttelsen som ligger rundt fotoark når man kjøper disse
Perler: Storyteller og Kort og Godt
Blomster: Kort og Godt, Papirdesign
Handtak: Tim Holtz
Glass: Tim Holtz
Speil: Panduro
Kakeserviett: Panduro
Spellbinders Grand Nestabilities – Grand Labels One
Blonde: Uvisst
Bling: Uvisst

Motiv: Stichy Bear