Skip to main content

Easel-kort med en vri

  • Elisabeth Hatlen
:Artikkelen inneholder annonse fra stempelprodusenten:

Da er det min tur, DT Elisabeth Hatlen, til å vise dere en tutorial her på Hverdagsnett. Temaet denne gangen er bretteteknikk, og jeg har fått utdelt en digi fra The paper shelter. Min digi heter: Lady with wings

Alle digiene til The paper shelter kommer i sett med ferdige fargelagde motiv, ferdig bakgrunn og som strektegning. Da blir det enkelt å velge det som passer. Og du får noe som passer, enten du vil fargelegge selv, eller bruke ferdig fargelagt. Jeg har denne gangen valgt å lage ett easel kort med en liten vri på.

Det første jeg gjør, er å skjære til basen. Jeg bruker ofte Bazzil eller andre ensfargede ark til dette. Målet på denne basen er 6*6 inch. Preg arket på 3 inch. Roter 90 grader og preg igjen ved 3 inch, men denne gangen bare inn til den andre pregelinjen.

Skjær/klipp opp den siste pregelinjen. Da får du ett kort som ser sånn ut.

Så skal du skrå prege de 2 bitene på 3*3 inch. Brett i linjene og lag gode bretter med bonefolderen.

Så er det papirvalg. Jeg valgte meg ut flere papirer jeg tenkte jeg kan bruke og som passet sammen. Jeg begynte så å lage paneler av papirene som passer til basen. Panelene skal være litt mindre enn selveste basen ca 3 mm mindre for hvert lag med papir.

Så er det motivet sin tur. Dette ble fargelagt med Copic tusjer. Jeg har stanset ut en stjerne, som jeg fester motivet på. Bak på stjernen fester jeg en liten papirstrimmel, som jeg også fester i underkant av basen. Det er denne papirstrimmelen som får motivet til å stå oppreist.

Så er det bare å pynte kortet til en passende anledning. Pass på at du bruker noe litt høy pynt som støtter for papirhjørnene og motivet. Du kan gjerne bruke blomster, bling, halvperler eller lignende til denne jobben. Jeg har brukt splittbinderser, som jeg tok bort splittene på og festet de med 3D-puter. Motivet får støtte i teksten 18 år. Her har jeg også brukt 3D puter.

Mitt kort blir å gi bort til eldste gutten i huset som blir 18 år, og som går på flyfag i år.

 

Motivet er fargelagt med Copic i følgende farger:

Hud: E02- E00- E000- E0000
Hår: E39- E37- E35
Jakke: YG97- YG95- YG93
Shorts: E79- E77- E74
Tilbehør: YR27- YR24- YR23
Flyet: N4- N2- C0- C6- C8- C10

Materialliste:
Bazzil: krem farget
Ensfarget blått papir fra Maja design
Mønsterpapir fra Maja design. Serien Denim & friends
Mønsterpapir med tannhjul, fra Ella og viv
Metallskruer splittbinders
Diverse metallpynt, fra Korthobby.no
Dies: stor stjerne med søm, fra Die namics
Dies: Små stjerner, fra Papirdesign
Dies: stjerneranke, fra Papirdesign
Gull papir

 

Elisabeth Hatlen