Skip to main content

Pasienten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Trude Teige
Leseeksemplar fra Aschehoug

En krimroman om de katastrofale følgene det kan få når mennesker ikke blir behandlet med respekt og verdighet.

I boka møter du en psykiatrisk pasient på Dikemark som kalte seg Krøsus og har vært pasient i over 50 år.  «De dreper pasienter her», er det siste han hvisker før han dør i 1993. En av de få som snakket med Krøsus, var lille Julia.

Julia som i 2002 er 18 år, forsvinner sporløst fra Enden, en liten bygd på Sunnmøre. Etter mange år kaster et drap nytt lys over både Julias forsvinning og det som foregikk på et nervesanatorium på Julias hjemsted.

Når Kajsa Coren får en privat forespørsel om å undersøke hva som kan ha skjedd med Julia, bringer det henne rett inn i drapsetterforskningen. Et ukjent Munch-maleri og psykiatrisk forskning spiller uventet sentrale roller.


Forfatter: Trude Teige
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2017
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her har dere virkelig noe å glede dere til!! Dette er andre bok jeg leser av denne forfatteren, og hun skuffer ikke, det er sikkert. Boka er fengslende fra side en med en spennende og interessant historie. Jeg skulle bare lese litt til på senga når jeg la meg, men det endte med at jeg bare måtte lese ut boka :)

Denne boka vil du sannsynligvis ha i bokhylla di.


Om forfatteren Trude Teige:
Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2.

I 2002 debuterte hun med den historiske romanen "Havet syng", oppfølgeren "Lene seg mot vinden" kom to år senere. Krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren - "Noen vet" (2009), "En hjelpende hånd" (2010), "Svik" (2012) og "Jenta som sluttet å snakke" (2014) har vunnet mange lesere.

"Jenta som sluttet å snakke" var nominert til Bokhandlerprisen og er solgt til Tyskland og Russland. Den historiske romanen, "Mormor danset i regnet" fra 2015, er inspirert av faktiske personer og hendelser og ble en suksess da den kom. Den ble også nominert til Bokhandlerprisen.

 

Aschehoug