Skip to main content

Husdyret

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Camilla Grebe
Leseeksemplar fra Gyldendal

Jeg skal ikke si så mye mer enn det du kan lese bak på boka. Noen ting må være en overraskelse :)

Dette er en krimbok hvor det har skjedd en forferdelig forbrytelse. Den handler også om menneskene som begikk ugjerningen og om de som må løse saken.

Noen av de du blir bedre kjent med i boka er:
- Malin som er en ung kvinnelig politietterforsker med hele livet planlagt foran seg.
- Hanne som er adferdsviteren med hukommelsestap, og som frykter fremtiden.
- Jake som er gutten som bærer på en vond hemmelighet.

Disse tre føres sammen av et brutalt mord i en gammel steinrøys i skogen, utenfor den lille utdaterte byen Ormberg en kald vinter.

Jakten på morderen blir ikke bare farlig, den forandrer også deres liv. Sannheten kommer med en høy pris.

 

Forfatter: Camilla Grebe
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2018
Orginaltittel: Husdjuret
Oversatt av: Elisabeth Bjørnson
Antall sider: 490
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

Hvis du har en periode hvor det er vanskelig å komme i gang med en bok, så er dette boka for deg! Husdyret er en kjempebra krimbok med en veldig spennende historie - og du vil bli overrasket.

Denne må du bare lese!


Om forfatteren:
Camilla Grebe er født i 1968 og bor i Stockholm. Hun er utdannet siviløkonom, og var blant annet med å starte lydbokforlaget Storyside.   

Sammen med søsteren Åsa Träff debuterte hun som forfatter høsten 2009 med kriminalromanen En slags fred (norsk utgave 2010), den første i serien om psykologen Siri Bergman. Denne boken ble solgt til flere land, blant annet Frankrike og Tyskland. Filmrettighetene er solgt til SF (Svensk Film). Den andre boken i serien, Bitrere enn døden, ble utgitt våren 2011, og den tredje boken, Før du døde, våren 2014.

Bitrere enn døden og Før du døde, ble begge nominert til Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman i repsektive 2010 og 2012.

I 2016 utkom Når isen brister, den første boken der hun ikke skriver sammen med andre. Denne boken er hittil oversatt til 21 språk, og filmrettigheten er solgt til det amerikanske selskapet New Line. Produsenten er Andrew Lazar, som balnt annet står bak den Oscarnominerte fimen Sniper. Da den engelske utgaven av boken ble lansert i 2016, The Ice Beneath Her, ble Camilla Grebe utvalgt til en av Amazon UKs "rising stars".

Høsten 2018 utkommer Husdyret, en frittstående oppfølger til Når isen brister.

 

Gyldendal