Skip to main content

De syv søstre

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucinda Riley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Fremtiden deres står skrevet i stjernene …

Maia D'Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død.

Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.

I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

Lucinda Rileys imponerende fortellertalent kommer til sin fulle rett i dette som er første bok i en ny og imponerende serie på syv bøker, basert på legendene om stjernebildet De syv søstre.

 

Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2015
Originaltittel: The Seven Sisters
Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Antall sider: 540
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en serie bestående av syv bøker - en med hver enkelt søsters historie.

Den fjerde boka i serien, Perlesøsteren er nettopp gitt ut - men jeg hadde ikke lest noen av bøkene i serien, eller lagt merke til disse for den saks skyld. Da jeg fikk Perlesøsteren tilsendt av forlaget, synes jeg den så interessant ut. Jeg bestemte meg likesågodt for å starte på bok en som da er "De syv søstre". Det er jeg glad jeg gjorde! Jeg kan ikke vente med å komme i gang med de neste bøkene.

Fint fortellerspråk og en fantastisk historie. Anbefales på det varmeste!

Artig at serien også skal bli til en tv-serie. Det gleder jeg meg til.


Om forfatteren:
Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller innenfor film, teater og tv, skrev hun sin første bok i en alder av 24 år. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk, har solgt i mer enn ti millioner eksemplarer på verdensbasis og har ligget på bestselgerlistene til Sunday Times og New York Times.

Lucinda skriver nå på serien «De syv søstre», som forteller historien om syv adopterte søstre, og er løselig basert på mytologien rundt den berømte stjernehopen med samme navn. De tre første bøkene, De syv søstre, Stormens søster og Skyggesøsteren, har alle toppet bestselgerlister over hele Europa, og rettighetene til en tv-serie er allerede solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Når hun ikke skriver, reiser eller løper rundt etter barna sine, liker Lucinda å lese bøker hun ikke selv har skrevet og nyte et glass eller to med provencalsk rosévin.

 


Andre som har omtalt denne boka:

Cappelen Damm