Oreo Dream Ice Cake
Oreo Dream Ice Cake - Iskake fylt med ekstra mye oreokjeks og på toppen av det hele har kaken hjemmelaget sjokolademousem, drysset med masse oreokjeks.
Den ultimate oreokaken alle som elsker oreo vil digge! Den er utrolig god og topper alle andre oreokaker du noen gang har smakt. Dette er kaken du vil få mye skryt av og passer i alle selvskaper.
Artikkel og bilder tilhører bloggeren Veronica Kofoed. Hun har bloggen Veronicas Baking Wonderland
Vi starter med orokjeksbunnnen.
Oreokjeksbunn
2 pk oreokjeks
100 g smør
Til denne oppskriften trenger du totalt 4 pak oreokjeks.
Ha 2 pakker med oreokjeks (en og en halv oreokjeks - pakke) i en pose. Knyt den og knus kjeksene ved å bruke en kjevle.
Ha de knuste kjeksene i en bolle med mykt smør og bland dette godt sammen.
Trykk kjeksmassen i bunnen på en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir. Deretter kan du sette den i fryseren i rundt 30 min. Poenget er at kjeksbunnen skal stivne.
I mellomtiden kan vi lage den hjemmelagde isen.
Oreois
- 4 eggeplommer
- 100 g sukker
- 3 dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- 10 stk oreokjeks
Splitt eggeplommene og eggehvitene fra hverandre i hver sin kopp. Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Splitt opp vaniljestangen på langs og skrap ut så mye du klarer av de svarte frøene på innsiden av stangen. Rør disse frøene inn i eggedosisen.
Finn fram en ny bolle og pisk kremfløten til en luftig krem.
Når kremen er ferdig skal du venne eggemassen forsiktig inn i kremen.
Hakk opp 10 stk oreokjeks og bland det forsiktig inn i isblandingen.
Ta oreobunnen ut av fryseren og hell isblandingen over i springformen. Legg den så tilbake i fryseren og la den stå der i 7 t før vi legger på mousselaget. Det tar lang tid for isen å fryse, så her gjelder det å være tålmodig. I mellomtiden kan vi lage sjokolademoussen og oreofyllet.
Sjokolademousse
- 1 dl kremfløte
- 100 g kokesjokolade
- 2 eggeplommer
- 1 eggehviter
- 50 g sukker
Smelt kokesjokoladen i vannbad. Ha eggehviter og sukker i en mikserbolle.
Stivpisk det sammen til du får en tykk marengs.
Finn fram en ny bolle og bland eggeplomene og sjokoladen sammen.
Pisk kremfløten til krem og bland den forsiktig sammen med sjokoladen.
Bland så til slutt marengsen inn i sjokoladeblandingen til du får en fin og luftig sjokolademousse. Når den er ferdig legger du den i kjøleskapet i 7 timer.
Etter 7 t kan du ta spingformen ut av fryseren igjen og ha sjokolademoussen over oreoisen. Sett den inn i fryseren igjen og la den stå der i 1 t før du legger på pynten.
Oreofyllet
1, 5 pak oreokjeks
100 g melkesjokolade
Kremtopp eller 3 dl kremfløte
Vi starter med å lage oreokjeksen dyppet i melkesjokolade. Smelt melkesjokoladen over vannbad. I mellomtiden finner du fram et stekebrett du legger bakepapir på. Legg 7 stk oreokjeks på brettet.
Dypp hver og en av oreokjeksene i melkesjokoladen.
Legg de tilbake på brettet og når alle er ferdige legger du dem i fryseren og lar dem være der i 30 min.
Etter 30 min er de nå klare til å brukes i kaken.
Legg 7 stk oreokjeks til siden og hakk resten av kjeksen opp i småbiter.
Legg oreokjeksen med melkesjokoladen og de andre oreokjeksene over på et brett.
Ta kaken ut av fryseren. Finn fram kremtoppen og sprøyt ut 7 store kremtopper rundt kaken.
Legg så annenhver orekjeks og orekjeks med melkesjokolade på hver kremtopp.
Sett så en oreokjeks i midten. Del opp tre orekjekjeks i to og tre orekjeks med melkesjokolade i to deler. Legg fire halvdeler av orekjeks med melkesjokolade rundt orekjekjeksen i midten. Resten av halvdelene fordeler du rundt kaken som du kan se på bildet. Når kaken er ferdigpynten legges den tilbake i fryseren og der skal den stå i 4 t. La gjerne kaken stå over natten før du serverer den.
Håper du liker oreo dream icecake kaken :)
Veronicas Baking Wonderland
Personen bak bloggen Veronicas Baking Wonderland er Veronica Kofoed. Hun er 21 år, og beskriver seg selv som en kreativ person som elsker å bake og fotografere. Målet med bloggen er å inspirere deg til å bake smakfulle kaker. Hun har en drøm om å bli en av norges største bakebloggere. Vi ønsker henne masse lykke til med det, og jeg kan garantere at du finner mange fristelser på bloggen hennes!