Skip to main content

Spise på restaurant med barn

  • Anne Lise Johannessen

Et par ganger i måneden pleier Casi å unne seg en tur på restaurant. Hun synes det er deilig å få maten ferdig servert og slippe unna matlaging og oppvask. Stort sett havner hun på den faste stamrestauranten. En gang hun var der kom det en barnefamilie på bordet ved siden av henne. Barnet der var ikke av det stilleste laget. Det både ropte, snakket høyt og gråt utålmodig. Foreldrene gjorde ikke mine til å roe barnet da de mente at dette var en del av den naturlige utviklingen. Barn skal få lov til å si fra og de skal få lov til å "utforske stemmen sin", mente moren.

Casi synes det ble mye ståk, men hun løste enkelt problemet med å skru av høreapparatet sitt. Tankene hennes gikk til de andre gjestene og til folk som evt er lydsensitive. Når man er på en restaurant som betalende gjest har man som regel en forventning om at det skal være hyggelig og et akseptabelt lydnivå. Selvfølgelig har type restaurant mye å si.

Det hele endte med at barnefamilien ble bedt om å forlate restauranten da de ikke fikk lydnivået til barnet under kontroll.

På McDonalds forventer man nok lyd, men på en "vanlig" restaurant bør det vel være mer ro og en viss kontroll på barna? Hva synes du? Kan barn gjøre som de vil når de er med på restaurant, eller har foreldrene et ansvar?

Delta i diskusjonen her