Skip to main content

Verdens underverker

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Verdens underverker er et spill i samme konsept som Verdens flagg. Denne gangen er det ulike severdigheter og underverker fra hele verden du skal kjenne igjen.

Før dere begynner bestemmer dere hvilke verdensdeler dere vil spille med. De aktuelle kortene sorteres ut og legges i en bunke kalt spørsmålsbunken. Resten av kortene legges i en bunke som heter poengbunken. Alle får utdelt et spillebrett. Her skal det hele tiden ligge fire kort fra spørsmålsbunken.

Når det er din tur, så ser du om du kjenner igjen et av kortene til motspilleren. Hvis du klarer dette uten hjelp får du kortet, samt at du kan trekke to kort fra poengbunken. Hvis du trenger hint, minker ekstrakortene du får lov til å trekke som bonus. Alle kortene du får, skal du plassere på spillebrettet ditt i den verdensdelen som du mener at de hører hjemme. Når alle kortene er spilt, så sjekker spilleren hver verdensdel for å se hvor mange som er lagt riktig. Hver riktige gir ett poeng.

Mona og meg er begge glad i både i geografi og i å reise. Vi likte Verdens Flagg som vi spilte en gang tidligere, og gledet oss derfor til dette spillet.

Vi konsentrerte oss om Europa siden vi tenkte at det ville være det enkleste. Vi har begge vært mange steder, og sett mange kjente plasser. Det er likevel ikke så lett. Vi erfarte at det kan være vanskelig å kjenne igjen steder, til og med når man selv har vært der. Men det er gøy med utfordringer! Ingen stor overraskelse til slutt - da resultatet endte med 20 poeng til meg og 38 til Mona :)

Dette er et morsomt spill, hvor du blir kjent i verden og lærer om geografi mens du spiller. Her kan hele familien være med. Inviter til en hyggelig spillekveld og få en morsom opplevelse sammen.

Spillet inneholder 195 forskjellige kort fra hele verden. Esken til spillet er praktisk og kompakt. Spillet tar derfor ikke stor plass å oppbevare, og det også kan lett tas med på tur.

Antall spillere: 2-6
Alder: 8+
Spilletid: 20+
Språk: Norsk

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.