Skip to main content

Alias Late Night

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering fra TacTic:

Da har det kommet nok et spill i Alias-serien. Spillkonseptet bak Alias er vel nå kjent for de fleste. Når du spiller Alias så spiller man to-og-to på lag. Den ene skal forklare et ord for den andre uten å bruke løsningsordet. Klarer du det, trekker du nytt kort - eller sier pass og tar nytt kort. Slik fortsetter det til timeglasset har rent ut. De ord man ikke klarer trekkes fra i poengberegningen.

Siden spillet heter Late Night og har atten års grense, gjør man seg nok noen tanker om innholdet. Det er ikke fullt så drøyt som du kanskje tenker. Det "styggeste" ordet vi kom over i vår spillerunde var "utløsning", eller var det ganske greie ord å forholde seg til, til tross for at vi var en god mix av ungdom og voksne som spilte.

Denne gangen var det Mona og Sindre, som begge er tidlig i tjueårene og samboere på et lag, Rigmor og Jens som er mor og sønn på lag nummer to, og Fred Are og meg på det siste laget. Det kunne fort blitt litt kleint når mor måtte forklare utløsing for sønnen, men den utfordringen ble tatt på strak arm.

I spillet er det fort gjort å få hjerneteppe, og kanskje bli veldig opptatt av se på sanden i timeglasset istedenfor å ha fullt fokus - da kan det komme mange kreative forslag. Et eksempel på det er når Mona spør om hva som kommer ned fra himmelen på vinteren, og Sindre svarer julenissen, noe som utløser mye latter. Det hun skulle fram til var snø. Et ord kan også være veldig opplagt for den som forklarer det, men det blir ikke så tydelig for den andre. Det ble tydelig når Fred Are sier: "Jeg har en...". Ja, det kan være så mangt, og mange kreative tanker når man tross alt spiller en Late Night-utgave. Han spedde til slutt på med 55 som er hvor gammel han er. Og løsningsordet skullle altså være "alder".

Vi som spilte mener at dette spillet ikke skiller seg så veldig ut fra orginalspillet. De som har satt 18-års grense har vært veldig forsiktige. Noen av spillerne hadde gledet seg til litt grovere ord og at det skulle bli både moro og litt kleint, men det kom aldri en sånn situasjon med de ordene vi spilte iallefall. Men det skal også sies at det fulgte med blanke kort hvor man kunne skrive sine egne ord, vi hoppet over denne biten - og det kunne helt klart sørget for at spillet ble mer 18+.

Et underholdende og morsomt spill, som passer fint for vennegjengen på vorspiel eller bare for moro.

Antall spillere: 4+
Alder: 18+
Språk: Norsk

 

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.