Skip to main content

Monopoly for sore losers

  • Anne Lise Johannessen
Spillet er mottatt for vurdering av Hasbro

Før korona hadde vi ofte spillekvelder - nå har vi så og si ingen kontakt med andre mennesker. Men vi er jo heldigvis noen her i husstanden som kan spille. Så da jeg fikk dette monopolspillet fra Hasbro - tok Anders og meg en spillerunde.

Monopoly for sore losers fra Hasbro var en artig variant av det orginale monopolspillet. Det fungerer i grunn litt som vanlig monopol... helt til en spiller får fire Sore Losers-mynter.

Når man har fire slike mynter, kan man nemlig bytte ut sin vanlige brikke med MR. MONOPOLY-brikken. Da får man med ett veldig mange fordeler.

Mr. Monpoly slipper å betale leie hos andre - isteden må de betale til han, han betaler ikke regninger eller avgifter - isteden får han beløpet fra banken. Han går ikke i fengsel - han sender isteden en annen spiller, han får muligheten til å bygge hus gratis, uansett om han har alle eiendommene i en farge, han kan til og med bygge på eiendommer som ingen eier. Han får også muligheten til å stjele eiendommer fra en annen spiller og få de til å stå over et kast. Men ikke føl deg trygg, plutselig har en annen spiller fått fire sore losers-mynter, og stjeler fra deg Mr. Monopoly-brikken.

Anders og meg testet denne versjonen en tirsdagskveld. Det gikk litt fram og tilbake, og vi synes begge det var et kjempemorsomt spill - spesielt hver gang vi hadde spesialbrikken ;) Spillet blir nok enda mer gøy om man er flere spillere, da blir det litt variasjon i hvem som får ha spesialbrikken og hvor lenge. På enkelte 'prøv lykken-kort', skal man også f.eks. velge en annen spiller å stjele fra, eller å gi penger til. Vi hadde ikke så mange å velge mellom... Høydepunktet var når Anders endelig hadde fått Mr. Monpoly-brikken, og jeg trakk et lykkekort hvor det sto at jeg kunne ta den, samt beholde alle mine mynter. Det betydde at jeg hadde brikken i en litt lenger periode.

I denne utgaven spiller man til alle eiendommene er solgt. Da er det førstemann tilbake til start. Den som på det tidspunktet har mest penger, er vinneren.... og det ble en veldig fornøyd Anders!

Det er alltid litt forvirrende å sette seg inn i nye spill - og spesielt ett som vi har spilt "100" ganger før - minst... men vi synes at dette var gøy, og det var en morsom vri på orginalspillet. Prøv selv!

 

 

 

Dette spillet er levert fra Hasbro

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.